Prøv Procycling Pluss idag

KANSKJE TOUREN, KANSKJE GIROEN: Tom Dumoulin har ennå ikke bestemt seg for hvilke(n) Grand Tour(s) han kjører neste sesong. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Garanterer ikke Tour de France-deltakelse

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 12.10.17 20:23

Del på    

Vurderer å gå for Grand Tour-dobbel i fremtiden.

(procycling.no): Mens ryktene om neste års Tour de France takfast verserer, er det ikke bare fansen som venter i spenning på ASOs offentliggjørelse av 2018s rute, den 17. oktober i Paris. For mange har rutens karakter mye å si for valg av rittprogram den kommende sesongen. Blant dem, årets vinner av Giro d’Italia, Tom Dumoulin.

Nederlenderen var tidligere kjent som en tempospesialist, men har gjort en transformasjon til sammenlagtrytter de siste sesongen, og fokusert mer på klatring. Han har imidlertid ikke mistet tempoferdighetene fullstendig. Han vant den lengste tempoetappen i årets Giro d’Italia og ble verdensmester i Bergen, i september, og har fremdeles sin forse på temposykkelen.

Ettersom han fremdeles ikke klarer å følge de aller beste klatrerne, er han avhengig av en del kilometer tempo, i løpet av treukersrittene. Mange har ventet at han sykler neste års Tour de France, etter å ha erobret Giro d’Italia, men til Gazzetta dello Sport forteller han at ingenting er bestemt.

– Sannheten er at jeg ikke har bestemt meg ennå. Det hele faller på ruten. Det er sant at jeg allerede har kjempet om seieren i vueltaen og giroen, og ikke touren, men hvis touren ikke har en rute som passer meg, hvorfor skal jeg prøve å vinne der neste år da?

Skulle Tour-ruten vise seg å tilfalle Dumoulins kvaliteter har han imidlertid ingen hemninger for å dra tilbake til Corsa Rosa.

– Jeg elsker giroen og vil gjerne tilbake dit.

Vil prøve på Grand Tour-dobbel

Dumoulins tøffeste konkurrent i årets Giro var Nairo Quintana. Det colombianske klatrefenomenet fulgte 26-åringen helt til målstreken og endte bare 31 sekunder bak. Giroen var første ledd i Quintanas forsøk på en historisk dobbel, å vinne både Giro d’Italia og Tour de France.

27-åringen maktet imidlertid ikke å gjøre som Pantani gjorde i 1998, og etter å ha blitt nummer to i giroen falt han igjennom i Tour de France, hvor han til slutt ble nummer tolv. Chris Froome maktet dog å vinne både Tour de France og Vuelta a España denne sesongen, mens Albert Contador vant Giro d’Italia og Vuelta a España i 2008.

Selv om majoriteten mislyktes med sine kampanjer er ikke det avskrekkende på Dumoulin.

– Forskjellige ryttere har gjort det og gjør det fremdeles. Nibali satset på både giroen og vueltaen i år og kom på podiet i begge, så han hadde to fantastiske resultater. Ja, jeg kommer til å prøve det også, men jeg vet ikke når.

Tagget med: , , , , , , , ,

Les også disse