KLAR TIL STRID: Fridtjof Røinås har flere plasseringer på topp ti i NMs U23-klasse fra før. I år tror han løypa passer ham betydelig bedre enn ved forrige anledning. Bildet er fra Brumunddal under Tour of Norway i 2014. Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no)

– Jeg kan garantere at det ikke skjer igjen

Per Møller Pettersen
Tips meg @mollerpee

Publisert 18.06.16 14:58

Del på    

Lover betydelig tøffere konkurranse om NM-medaljene.

Årets NM for landeveissyklistene starter i Bodø søndag. Blant øvelsene som gjøres unna på åpningsdagen i den nordnorske kystbyen er fellesstarten i U23-klassen.

Der trekkes Joker Byggtorget fram som et lag å se opp for, både av andre lag, og fra egne rekker.

Men i klassen der Gino Van Oudenhoves mannskap tok storeslem i fjor, lover Fridtjof Røinås (21) fra konkurrenten Team Sparebanken Sør et helt annet ritt.

– Jeg kan garantere deg at det ikke skjer igjen i år. Løypa i fjor var helt annerledes, og de var suverent best kapasitetsmessig. Det var rett og slett ikke så mye vi andre kunne gjøre med det, sier Røinås til procycling.no.

– Ingen bedre enn oss
Han mener Sparebanken Sør har mindre å frykte fra Joker-gutta i dette U23-NM.

– Lagene er jevnere i år, i alle fall på papiret. Nå matcher vi dem alle sammen. Det er ingen av «jokerne» verken jeg eller de andre på laget frykter mann mot mann. Der er det ingen som er bedre enn oss, fortsetter 21-åringen fra Grimstad.

Les mer: – Man drar ikke til Bodø for å bli nummer to

Røinås innrømmer at han drømmer om å komme aleine til mål, men at andre utfall nok er mer sannsynlige.

– Å komme solo hadde vært det aller kuleste. Men jeg sitter med noen kort som gjør at jeg kan hevde meg godt. Det er mange forskjellige scenarioer som passer for min del. Det kan bli en spurt, og det kan bli et ritt som er offensivt hele veien. Jeg vet jeg mestrer begge deler.

Okkuperte podiet
Forrige U23-NM ble nesten som en parademarsj mot triumf for Team Joker. De la beslag på de tre første plassene. Odd Christian Eiking (21) vant i Lillehammer-traktene, foran de to lokale gutta Truls Engen Korsæth (22) og Anders Skaarseth (21), i en hard løype.

(artikkelen fortsetter under bildet)

FREMTIDEN: Slik så pallen ut på U23-NM. Foto: Even Emberland, procycling.no

TILBAKEBLIKK: Slik så pallen ut etter U23-NM i 2015. Foto: Even Emberland, procycling.no

Den gangen distanserte Joker-trioen alle de øvrige rytterne med nesten fire minutter eller mer.

En såpass klar dominans er det svært lite trolig at gutta til Van Oudenhove får til i Bodø i år. Bakkene er langt færre i årets NM-løype, og klatrestyrken blir ikke like utslagsgivende.

Det er i grunnen bare én skikkelig motbakke som skal sykles på hver av de tolv rundene i nordlandsbyen. Fridtjof Røinås og kompanjongene i Team Sparebanken Sør har vært gjennom løypa før NMs første dag, og kan melde om en forholdsvis enkel rute.

– Den bakken som er der er utfordrende, og man kan absolutt få til ting der mot slutten av rittet. Den vil nok svi for mange. Men ellers er løypa av det flatere slaget. Og den er en av de lettere jeg har syklet et NM i, analyserer Røinås.

Nordnorsk kystvær
Sørlendingen liker definitivt traseen bedre enn værmeldingene for søndag. Nettstedene yr.no og storm.no melder begge om 8-9 grader, regn og en del vind gjennom hele dagen.

– Det liker jeg ikke! utbryter Røinås med en tone som virker både seriøs og noe spøkefull på samme tid.

– Været er likt for alle. Man får ta det man får. Jeg har vært forberedt på det helt siden jeg ble klar over at vi skulle til Bodø for å sykle NM, tilføyer han.

Team Sparebanken Sør har foreløpig ikke hatt taktikkmøte før den øverste ungdomsklassen skal tråkke i gang mesterskapet. Røinås tror likevel at laget vil forsøke å holde alle muligheter åpne lengst mulig på fellesstarten.

– NM er NM. Det er så mange ting som kan skje. Vi får stille med offensive hoder, klekke ut en plan og kjøre det remmer og tøy kan holde. Så får vi se hva det holder til, sier TSS-rytteren til procycling.no.

Foruten Røinås stiller laget med følgende mannskap på U23-fellesstarten søndag: Kristian Aasvold, Christian Erwan Kaggestad, Trond Håkon Trondsen, Åge Ljøstad Nilsen og Petter Theodorsen.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse