STORSEIER: Tony Gallopin hadde voldsom trøkk i beina på de siste to kilometerne. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Gallopin snøt Sagan for etappeseier

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 31.08.18 16:54

Del på    

Franskmannen med soloseier etter perfekt timet angrep.

(procycling.no): Den syvende etappen i Vuelta a España så ut til å ende i spurt fra et redusert felt. Peter Sagan satt med, men de aller fleste spurterne var frakjørt. Men Tony Gallopin hadde andre planer enn spurt.

Franskmannen tråkket til da det gjensto to kilometer, og fikk raskt ti sekunder. Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) la seg i front i forfølgergruppa, men klarte ikke å samle det for lagets spurter Peter Sagan.

Gallopin kunne svinge inn på oppløpet vel vitende om at seieren var hans, mens feltet trillet over målstreken fem sekunder bak AG2R-vinneren. Peter Sagan vant spurten like foran Alejandro Valverde (Movistar).

– Vi kjente finalen og visste den ville være hektisk. Vi hadde en plan om å først komme oss med i bruddet. Til slutt så plasserte laget meg i en veldig god posisjon i finalen. Så jeg gjorde så godt jeg kunne. Planen var å angripe om jeg fikk muligheten. Jeg gjorde det på et godt tidspunkt, og er veldig glad nå, sier Gallopin i seiersintervjuet.

– Jeg kikket bakover etter siste svingen, så kjørte jeg bånn gass de neste 200 meterne. Så kikket jeg igjen med 50 meter igjen, og da skjønte jeg at jeg kom til å vinne.

30-åringen måtte stå av Tour de France på den tolvte etappen, men flyttet så fokuset til den spanske varianten.

– Det er en drøm for alle ryttere å vinne i en Grand Tour. Etter mange år med uhell, velt og sykdom så er det deilig. Etter at jeg sto av touren så var planen å komme hit. Nå vant jeg en etappe, så jeg tror det var en god plan.

Dette er Gallopin sin første etappeseier i Vuelta a España.

Slik gikk det til:

Den 185,7 kilometer lange etappen fra Puerto Lumbreras til Pozo Alcón inneholdt ikke de aller største utfordringene. Men en tredjekategori med toppunkt snaue 13 kilometer fra målstreken skapte usikkerhet rundt rittets utfall.

Et brudd fikk gå tidlig, men de ble kontrollert av feltet.

Alexis Gougeard (AG2R-La Mondiale), Michael Woods (Education First-Drapac), Floris De Tier (LottoNL-Jumbo), Nicola Conci (Trek-Segafredo), Edward Ravasi (UAE Team Emirates), Alex Aranburu (Caja Rural-Seguros RGA) og Oscar Rodriguez (Euskadi-Murias) var de syv som stakk av gårde.

De fikk raskt tre minutter, men allerede på 3:44 våknet feltet.

Ingen nåde

Movistar var blant lagene som kjørte, og med syv mil igjen var ledelsen til de syv nede i 3:02. FDJ tok også mye ansvar, for å forsvare ledertrøya til Rudy Molard.

I de lettkjørte milene inn mot den siste stigningen hadde feltet full kontroll.

Inn på de siste tre milene hadde utbryterne kun 1:14 igjen av ledelsen.

Alto de Ceal

Inn i den 4,5 kilometer lange bakken med 5,4% hadde utbryterne en liten luke.

Michael Woods viste seg som den sterkeste i front, og med en kilometer igjen til toppen hadde han fortsatt 14 sekunder.

Men et stadig mer redusert felt nærmet seg, og 450 meter før klatrepoengene ble delt ut, så ble feltet samlet.

Det ble ingen store angrep, og flere gode spurtere hang fortsatt med. Men det var en liten kneik igjen, før det steg slakt helt til mål.

Siste bakke mot mål

Luis Mas (Caja-Rural) gikk løs, men feltet fulgte hakk i hæl.

Dan Martin (UAE Team Emirates) punkterte, før Damien Howson (Mitchelton-Scott) og Michal Kwiatkowski (Team Sky) veltet i de kaotiske kilometerne etter Alto de Ceal.

I den siste kneika før de slake kilometerne mot mål sprakk det opp for alvor. Kun et 30-talls ryttere hang med.

Jesus Herrada (Cofidis) forsøkte seg med fem kilometer igjen. George Bennett (LottoNL-Jumbo) dro med seg Nairo Quintana (Movistar), Miguel Angel Lopez (Astana), Luis Mas (Caja Rural), David de la Cruz (Team Sky) og Ion Izagirre (Bahrain-Merida).

Herrada og de andre ble kjørt inn, men Tony Gallopin (AG2R) tråkket til i motvinden. Ingen klarte å følge, og ingen klarte å kjøre ham inn. Franskmannen tok den syvende etappen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse