ELSKER NY ROLLE: - Skal jeg stå og instruere de gutta her, ler Gabriel Rasch når procycling.no skal ta bilde. Nordmannen elsker sin nye rolle som sportsdirektør i Team Sky, og hylles av sine underordnede: - Best boss ever. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.no

SKY-MANN: Gabriel Rasch har jobbet som sportsdirektør siden han la opp som syklist i 2014. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.no

«Gabba» vil jobbe for norsk profflag

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 3.11.17 18:21

Del på    

Når Team Sky-sportsdirektøren reiser hjem, håper han å finne jobb i et norsk prokontinentallag.

(procycling.no): Gabriel Rasch har en av de skarpeste sykkelhjernene i Norge. 41-åringens kløkt og taktiske egenskaper har Team Sky ytt godt av siden 2014. Men tiden som sportsdirektør i Team Sky kan ikke vare evig for den tidligere sykkelproffen. Når Gabba til slutt vender hjem, er det en jobb i et norsk profflag han har mest lyst på.

Som tidligere kollega, og god venn, er Kurt Asle Arvesen kanskje mannen som kan få Rasch inn i Uno-X. Men slik laget fremstår nå, vil Sky-sportsdirektøren takke nei.

– Det er høyaktuelt om det blir et prokontinentallag, og de har midler. Men det er tidlig i prosessen. Det må jobbes med en femårsplan. Men jeg er veldig motivert for å være med, sier Gabriel Rasch til Ringerikes Blad (bak betalingsmur).

Det nyeste av de norske kontilagene hadde sin første sesong i år, men har allerede klart å rokke ved Joker-hegemoniet. Dog vil Rasch vente og se hva som skjer med Uno-X.

– Jeg vet ikke hva de egentlig vil, det virker som de ønsker en U23-satsing, at det er der de vil legge ressursene, sier Rasch.

Han har pratet løst med Arvesen om laget, men noen ordentlige samtaler om egen rolle i laget har ikke funnet sted.

150 reisedøgn på et år

Med 150 reisedøgn i året, en kone som er flyvertinne, og to barn, blir familietilværelsen vanskelig for Rasch i hans nåværende jobb.

– Det er på grensen med tanke på antall reisedøgn. Jeg kan ikke fortsette sånn til jeg blir 60 år. På den annen side har jeg fri når jeg er hjemme. Det går fint, men jeg må også tenke på henne jeg bor sammen med, ytrer holeværingen.

En overgang til et lag fra Norge vil uansett ikke være aktuelt før til 2019-sesongen. Rasch har kontrakt med Sky ut 2018.

Vil jobbe med proffer

I 2017 var det fem norske kontinentallag. Det blir for mange for Rasch, som vil jobbe med proffer i en eventuell jobbframtid i Norge.

– Kontinentallag-tilbudet er for stort. Du trenger ikke være et supertalent for å være med på kontinentallag. Vi trenger et prokontinentallag i Norge, beretter 41-åringen.

En overgang fra verdens største sykkellag, til et norsk lag på kontinivå vil være en stor overgang for Rasch.

– Jeg lærer mye der jeg er, og har bra betingelser. Jeg har det egentlig veldig bra i Sky, sier han.

Joker-Icopal seiler opp som en av favorittene til å kapre Rasch. Da det ble klart at Gino Van Oudenhouve tok steget opp til Dimension Data, kunne Birger Hungerholdt samtidig berette at planene for å erstatte belgieren allerede var lagt.

– I første omgang Adrian Gjølberg, og det tror jeg er en veldig god løsning. Vi har en sterk organisasjon rundt laget, og alt det henger ikke bare på én mann. Vi har også en intensjonsavtale med Gabriel Rasch, som vil gjøre han til sportsdirektør i vår prokontisatsing fra 2019-sesongen, avslører Hungerholdt.

Dog tyder de siste uttalelsene på at Rasch ikke er så lysten dersom Joker ikke får til prokontilag i 2019.

Tagget med: , , , ,

Les også disse