ASTANAS GRAND TOUR-DUO: Jakob Fuglsang og Miguel Ángel López skal lede Astana i hver sin Grand Tour. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Fuglsang dropper kapteinsrolle i touren

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 18.11.19 20:39

Del på    

Astana har Grand Tour-kabalen klar.

(procycling.no): Etter å ha hatt Tour de France som hovedmål de tre foregående sesongene, inntar trolig Jakob Fuglsang en hjelperytterrolle for Miguel Ángel López i neste års ritt.

Dansken har slagplanen klar for 2020, og det er Ardennerne og det olympiske landeveisrittet i Tokyo som står i fokus. Dermed blir det Giro d’Italia som er Grand Touren hvor 34-åringen satser tyngst.

– Jeg vil fremdeles gi det et forsøk, men nå har det ikke gått som jeg hadde håpet i touren de siste årene, så for å prøve noe nytt tror jeg det vil være bra og fornuftig med et forsøk [på sammendraget] i giroen, forteller han til dansk TV 2 Sport.

Fuglsang har kun syklet Corsa rosa én gang tidligere, i 2016, hvor han ble nummer tolv i sammendraget.

– For øyeblikket så ser det ut til at jeg kommer til å kjøre touren som hjelperytter for López, uten at det er 100 prosent sikkert. Det er litt med tanke på at løypen ser ut til å passe meg godt i giroen og at touren kan passe ham veldig godt.

I år kjørte López giroen, mens Fuglsang syklet touren. Kolombianeren ble nummer syv i sammendraget, mens Fuglsang brøt på den 16. etappen, etter å ha veltet to ganger i løpet av tourens to første uker.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tok sølv i Rio

Mens Alejandro Valverde dropper å legge opp til en toppform i Giro d’Italia og heller satser tungt på touren og de olympiske lekene, gjør Romain Bardet og Vincenzo Nibali også som Fuglsang.

– Det å kjøre for sammendraget i touren og så være skarp til OL tror jeg er vanskelig, sier Fuglsang.

Astana-rytteren har gode minner fra lekene fra Rio i 2016, da han syklet inn til sølv like bak Greg Van Avermaet. Den gang var det imidlertid 13 dager mellom touren og OL, mens det i 2020 bare vil være seks dager.

Dansken kommer fra karrierens beste sesong, men blant annet seire i monumentet Liége-Bastogne-Liège og etapperittet Critérium du Dauphiné.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse