SYKLER TOUREN: Alejandro Valverde stiller til start i Tour de France for 13. gang. FOTO: Luca Bettini-Pool/Getty Images

Valverde vil finpusse OL-formen i touren

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 18.11.19 14:50

Del på    

– Trolig ikke ideelt.

(procycling.no): I 2020 er Alejandro Valverde trolig til start i de olympiske leker for femte gang og allerede etter VM-gullet i Innsbruck i 2018, fortalte han at han øynet en medalje i Tokyo. 39-åringen har syv medaljer fra VM, men har aldri blitt bedre enn nummer tolv (i Beijing 2008) i lekene.

I den meget tøffe løypen i Tokyo skal 4865 høydemeter forseres i løpet av 234 kilometer. Landeveisrittet skal imidlertid avvikles 25. juli, mindre enn én uke etter Tour de France avsluttes i Paris. Det har fått ryttere som Romain Bardet og Vincenzo Nibali til å foretrekke Giro d’Italia i stedet for den franske Grand Touren, men Valverde vil ikke gå den veien.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– For Alejandro er det ikke aktuelt med noe annet ritt enn touren i forkant av OL, forteller Movistar-sjef Eusebio Unzué til MARCA.

– Det er trolig ikke ideell oppladning, fordi touren avsluttes så sent søndag kveld, og da er det allerede en ny dag i Tokyo.

Det gjør at rytterne ikke rekker å være i den japanske hovedstaden før tirsdag, kun fire dager før rittet, som gjør at man får lite tid til å tilpasse seg forholdene og tidssonen, men Unzue mener det ikke blir noe problem for Valverde.

Ifølge Cyclingnews.com vil den avsluttende etappen på Champs-Élysées trolig avslutte noe tidligere på dagen enn foregående år, med tanke på lekene i Tokyo. La Grande Boucle er allerede flyttet en uke frem på kalenderen grunnet lekene, og starter 27. juni.

Unzue regner ikke med at veteranen står av underveis, for å komme til Tokyo med mer overskudd.

– Jeg håper han fullfører. Vi skal forsikre oss at han ommer dit i best mulig form. Hvis han syklet et annet ritt ville han kanskje vært freshere, men han ville manglet formen han får av å sykle en Grand Tour.

Mandag ble kvotene til lekene offenttliggjort. Spania har full kvote og får ta med seg fem mann østover, mens Norge får med seg fire ryttere. Les mer om det her!

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse