SUVERENT: Primoz Roglic var suverent gjennom de 44 kilometerne i Tokyo og tok gull foran Dumoulin og Dennis. Foto: Skjermdump/discovery+

Overlegen Roglic ble olympisk mester

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.07.21 10:09

Del på    

Sloveneren smadret alle tempospesialistene i Tokyo.

(procycling.no): Primoz Roglic ble olympisk mester i suveren stil i onsdagens temporitt i Tokyo 2020.

Sloveneren distanserte samtlige kanoner på den andre av de to 22,1 kilometer lange rundene rundt Fuji Speedway.

54:04 ble sluttiden til Roglic. Ingen andre var i nærheten, men kampen om sølvmedaljen var jevn.

Med syv kilometer igjen skilte fem sekunder mellom Dumoulin, Ganna, Küng og Dennis i medaljestriden.

Der kom Dumoulin best ut, 1:01 bak Roglic. Så fulgte Dennis halvannet sekund etter nederlenderen. Verst ble det for Küng, som var fire tideler bak bronsen til Dennis.

Ganna var halvannet sekund etter Küng igjen.

Tobias Foss fant ikke helt flyten på temposykkelen i Tokyo og endte til slutt på 23. plass, 4:47 bak Jumbo-Visma-lagkompis og olympisk mester Roglic.

De syv store

Rett etter at Tobias Foss la ut på de 44,2 kilometerne med tempo som ventet i OL-rittet i Tokyo suste Remco Evenepoel mot mål.

Den unge belgieren satt ny bestetid med 57:21 på klokka. Det var 35 sekunder raskere enn Hugo Houle (Canada) som hadde bestetid en god stund.

Det tok dog ikke lang tid før Rigoberto Uran kom seg i mål, to og et halvt sekund foran Evenepoel. De største favorittene ventet man fremdeles på.

Filippo Ganna startet sist. Da italianeren hadde passert 9,7 kilometer var det kun 10 sekunder mellom de syv beste.

Ganna, Roglic, Dumoulin, Van Aert, Dennis, Cavagna og Küng var rekkefølgen mellom de syv ved første passering.

Fem kilometer senere og det var kun små endringer mellom de syv. Nå var Roglic den raskeste, fire hundredeler foran Van Aert og fire sekunder foran Ganna. Ned til Cavagna på syvendeplass var det 12 sekunder.

Roglic avgjør på andrerunden

Fram til halvkjørt var Primoz Roglic fortsatte den raskeste etter at de syv passerte og la ut på den andre runden var Cavagna hektet av, nå 33 sekunder bak Roglic.

Kun Rohan Dennis matchet tempoet til Roglic fram til rundepassering. Sloveneren skilte seg ut som den raskeste på første runde.

Dumoulin (+8), Ganna (+8), Dennis (+9), Van Aert (+10) og Küng (+15) fulgte på plassene bak.

Først en mil senere, med 13 kilometer igjen, kom neste passeringspunkt. Trenden fortsatte.

Dumoulin og Dennis tapte stort til Roglic. Plutselig var duoen 31 sekunder bak. Küng fulgte på 45 sekunder, mens Wout van Aert hadde gått på en smell. Belgieren var 1:06 bak.

Kun Filippo Ganna gjensto, men heller ikke italieneren klarte å gjøre noe med Roglic. Ganna plasserte seg like bak Dumoulin og Dennis.

Roglic suste inn til et suverent gull, mens det ble sekundstrid om plassene bak der Dumoulin og Dennis tok sølv og bronse.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse