HVEM DRAR HVOR: Thomas og Froome er to av Team Sky sine kapteiner. Men hvem som sykler hvilke ritt i 2019 er ikke avgjort. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Froome utelukker ikke nytt Giro/Tour-forsøk

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 31.10.18 18:00

Del på    

– Det er ikke umulig, sier Sky-kapteinen.

(procycling.no): Onsdag ble ruten til neste års Giro d’Italia offentliggjort i Milano. Regjerende mester Chris Froome var til stede, og fikk se avdukingen av en Giro-variant som passer ham godt.

Den 102. utgaven inneholder fem fjellavslutninger, men også tre individuelle tempoer. 58,5 kilometer med kamp mot klokka, og alle de tre stiller med et solid antall høydemeter og krav til gode klatrebein.

For fjorårsvinner Chris Froome er det nok fristende, og briten utelukker ikke at han vil forsøke å forsvare tittelen fra 2018.

– Jeg vet ikke enda. Det er en avgjørelse jeg må ta sammen med laget. En Giro-start som det her vil garantert bli veldig eksplosiv, sier Froome fra scenen under Giro-presentasjonen i Milano.

27. mai 2018 sto Froome i Roma og løftet Giro d’Italia-trofeet. 41 dager senere stilte Sky-rytteren på startstreken i Tour de France. I 2019 blir det mindre hvile mellom de to Grand Tours. Mellom giroens slutt 2. juni og tourens start 6. juli er det i 34 dager. Til tross for at det blir én uke mindre, tror Froome det er mulig å vinne begge to i samme kalenderår.

– Det er ikke umulig. I år prøvde jeg, og det var vanskelig, men det var egentlig ikke bare Giro og Tour for meg. Det startet i fjor med touren og vueltaen, så det var fire Grand Tours etter hverandre, forklarer Froome.

– Det var en lang periode, og jeg tror jeg betalte for det mot slutten av Tour de France. Jeg hadde ikke beina lenger. Jeg har vunnet Tour og Vuelta etter hverandre, så jeg tror det er mulig.

Froome forsøkte Giro/Tour-dobbelen for første gang i år, og etter en storslagen seier i Giro d’Italia ble det kun tredjeplass i Tour de France. Opp til lagkamerat Geraint Thomas på toppen av podiet var det 2:24. Med en Egan Bernal som banker på døren har Team Sky flust av potensielle kapteiner i 2019. Hvem som satser mot hvilke treukersritt er ikke avgjort ifølge Froome.

– Vi skal på treningsleir i desember, og det er der vi bestemmer programmet for neste år. Om jeg ikke reiser til giroen, så vil en av mine lagkamerater være her for å forsøke å vinne, garanterer 33-åringen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse