BLE HISTORISK: Chris Froome vant Giro d'Italia og tok sin tredje Grand Tour-seier på rad i mai. Det hadde bare to gjort før ham. Briten er dog usikker på om han vil forsvare sin tittel i 2019. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

58,5 kilometer med tempo og en fjellrik siste uke i Giro d’Italia

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 31.10.18 20:00

Del på    

Ruten for den 102. utgaven er offentliggjort.

(procycling.no): 191 dager før Giro d’Italia 2019 tråkkes i gang ble ruten til den 102. utgaven offentliggjort.

Den samlede distansen som skal tilbakelegges er 3518,5 kilometer, med Grande Partenza i den gamle universitetsbyen Bologna i Emilia-Romagna. Lørdag 11. mai skal rytterne gjennom en 8,2 kilometer lang tempo til San Luca som åpningen av Corsa Rosa. Den avsluttende bakken på to kilometer meter er første sjanse til å ta tid på rivaler i sammendraget. Rytterne skal opp over 200 høydemeter på de siste kilometerne.

KORT TEMPO: Den bratte avslutningsbakken vil avgjøre hvem som sykler i rosa etter første etappe.

På dag to kommer en 200 kilometer lang reise fra Bologna til Fuecchio, med to kategoriserte stigninger på siste tredjedel som fort kan tynne ut hovedfeltet før målgang.

Den første rene spurtetappen kommer på tredje etappe, med 219 kilometer fra Vinci ut mot vestkysten og Orbetello. Påfølgende etappe er også lang, med 228 kilometer til Frascati, med en puncheur-vennlig avslutningsbakke. En kort spurtetappe følger på giroens femte dag.

Seks dager ut i den italienske Grand Tour venter en lengre stigning, før noen flate kilometer inn mot mål i Rotondo. En ny puncheur-finale venter på slutten av første uke fulgt av en 235 kilometer lang spurtetappe dagen etter. Etappe ni, en 34,7 kilometer lang tempoetappe med klatrevennlig avslutning, blir en meget viktig dag for sammendraget.

TEMPO NUMMER TO: En krevende siste halvdel vil prege den niende etappen.

To spurtetapper følger, før det første skikkelige fjellet på dag tolv. Dog er stigningen trolig for langt fra mål til at det blir store bevegelser i sammendraget.

MONTOSO: Den første store klatringen har sin topp 32 kilometer fra mål.

Etter Pinerolo-etappen kommer to meget viktige etapper som kickstarter den siste uken av Giro d’Italia 2019. Dag 13 blir den første fjellavslutningen, med målgang på toppen av Ceresole Reale hele 2247 meter over havet.

TRE STORE FJELL: Den første fjellavslutningen komme rpå dag 13 av giroen i 2019.

Colle San Carlo utgjør toppunktet på den følgende 14. etappen med sine 1951 høydemeter. Dog er avslutningen ikke like krevende som etappe 13, men det blir utvilsomt nok en dag for sammendraget på den korte 14. etappen.

KORT OG INTENS: Kun 131 kilometer med få flate meter utgjør en eksplosiv fjelletappe ved starten av siste uke.

Den 15. etappen blir en hyllest til Il Lombardia, med utforkjøringen fra Civiglo og San Fermo della Batagla som to kritiske punkter på de siste kilometerne. Deretter følger to nye fjelletapper.

 

LANG DAG: Den 16. etappen blir en av mange etapper over 200 kilometer.

En slak stigning avgjør den 16. etappen til Ponte di Legno, etter at rytterne sykler over Cima Coppi tidligere på etappen. Passo Gavia med sine 2618 meter er 2019-giroen sitt høyeste punkt. Det velkjente vintersportsstedet Anterselva er målgang på den 17. etappen med en ny fjellfinish.

SKISKYTTER-STEMNING: Anterselva huser Giro d’Italia på den 17. etappen.

For spurterne vil den 18. etappen utgjøre den siste sjansen for suksess med paddeflatt terreng de siste seks milene. Men den 19. etappen er alt annet enn flat de siste milene. Med sine 151 kilometer er den langt fra den lengste etappen i årets Giro, men den blir fort en av de avgjørende dagene. San Martino de Castrozza blir den nest siste fjellavslutningen i 2019-utgaven. For den 102. utgavens siste fjellfinale kommer på nest siste dag. 193 kilometer med fire fjell, og klatringen opp Monte Avena som siste utfordring.

15,6 kilometer med tempo i Verona avgjør Giro d’Italia 2019. Etappen inneholder Toricelle-klatringen, og er langt fra noen tempo kun for spesialistene. Til sammen er det 58,5 kilometer med tempo i neste års Giro d’Italia.

Tagget med: , , , ,

Les også disse