Prøv Procycling Pluss idag

<b>LEGGER HODET PÅ BLOKKEN:</b> Chris Froome har offentliggjort testresultater som viser maksimalt oksygenopptak og hvor mye watt han produserer på sykkelen. Her er han avbildet under sommerens Tour de France. FOTO: Scanpix

KAN TA SIN TREDJE: Chris Froome vant Tour de France i 2013 og 2015. Her avbildet under fjorårets utgave. FOTO: Scanpix

Froome sparer på kruttet

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 7.07.16 09:40

Del på    

Venter på fjellene.

Foreløpig har alt gått som planlagt for Chris Froome i årets Tour de France. Mens utfordrere som Alberto Contador, Thibaut Pinot og Richie Porte har tapt tid over de første etappene, har fjorårsvinneren fått det som han vil.

Onsdag endte Sky-lederen på niendeplass, og etter fem etapper ligger briten som nummer fem i sammendraget. 5:17 er avstanden opp til Greg Van Avermaet, men kun seks sekunder skiller Froome og Julian Alaphilippe på andreplass. Et kobbel av sammenlagtfavoritter, som Quintana, Aru, Bardet og Van Garderen, ligger på plassene bak Froome, men med samme tid som Sky-kapteinen.

Sparer på kreftene
– For oss handlet det bare om å komme seg trygt gjennom etappen. Utforkjøringene var ganske krevende, og jeg ville ikke tape tid til de andre sammenlagtgutta, sa Froome til Cyclingnews.com etter målgang.

Etappen hadde ingen avgjørende stigning, men de fem kategoriserte bakkene var nok til å teste klatrebeina. Movistar tok kontrollen først, og kjørte fra Vincenzo Nibali. Sky tok over, før Romain Bardet angrep. Det britiske laget sørget dog for at franskmannen ble tauet inn.

– De store klatreetappene er fortsatt foran oss. Dette var en tøff etappe, og noen mistet tid, men det ble aldri noen store dueller mellom klatrerne.

Føler med Contador
Selv om duellene uteble, så var det noen av feltets største ryttere som tapte tid. Vincenzo Nibali tapte over åtte minutter til Froome og resten av favorittene.

– Det var en overraskelse. Jeg trodde Nibali kom hit i toppform, sier briten om italieneren som på sin side sier han er i Tour de France for å hjelpe Astana-lagkamerat, Fabio Aru. Mens Haien fra Messina trolig tok det med ro, måtte El Pistolero jobbe for å begrense tidstapet. Alberto Contador kom i mål 33 sekunder bak favorittgruppa der Froome satt.

– Det er ikke overraskende at han taper tid etter å ha veltet stygt, to ganger. Ingen ønsker at slikt skjer. Jeg vil heller slå Contador i fjellene, enn å kjøre fra han på grunn av skader, beretter Sky-rytteren.

Les også: Isolert Contador tapte mer tid før Pyreneene

Tagget med: , , , ,

Les også disse