MANGLENDE FORM: Chris Froome tapte tid til konkurrentene i Critérium du Dauphiné. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Froome frakjørt av Porte

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 10.06.17 20:49

Del på    

Sky-syklisten innser at slaget er tapt i Critérium du Dauphiné.

(procycling.no): Den syvende etappen i Critérium du Dauhpiné ble en dag med blandede følelser for Chris Froome. Sky-kapteinen så sin lagkamerat Peter Kennaugh sykle inn til seier, men for Froome selv gikk det trått.

Over målstreken var briten 23 sekunder bak rittleder Richie Porte, som kjørte fra Froome mot slutten. BMC-kapteinen har nå 1:02 til Sky-rytteren, som er andremann i sammendraget.

– Med mindre noe virkelig dramatisk skjer i morgen så tror jeg Richie har avgjort dette. Han har jobbet utrolig hardt og er i fantastisk form. Han fortjener det. Jeg er glad på hans veiene, sier Froome til Cyclingnews etter målgang på den syvende etappen.

Den tidligere løytnanten til Froome har vunnet både Tour Down Under og Romandiet Rundt sammenlagt i 2017, og før den siste etappen er han i fremragende posisjon ti å vinne sitt tredje WorldTour-ritt i år.

– Det blir vanskelig å vinne sammenlagt. Richie er i utrolig form. Han kjører godt på tempo og klatrer veldig godt. Så uten drama i morgen har han avgjort dette.

Betalte for fredagens anstrengelser

Fjorårsvinneren hang bedre med på fredagens etappe, og kjørte inn til samme tid som etappevinner Jakob Fuglsang og Richie Porte. Anstrengelsen kostet for Froome.

– Det var en tung dag etter det som skjedde i går. Jeg slet i finalen og tapte tid til de andre i sammendraget. Jeg måtte virkelig betale for det i den siste bakken. Beina var ikke med meg i dag, forteller Froome.

32-åringen har vunnet Critérium du Dauphiné de to foregående årene, og så gått til topps i Tour de France. Til tross for at den tredje strake seieren i det viktige oppladningsrittet ser ut til å ryke, er Froome trygg på at han skal være i form når den 104. utgaven av La Grand Boucle starter 1. juli.

– Jeg er ganske fornøyd med den generelle følelsen. Jeg tror ting beveger seg i riktig retning for meg mot juli. Jeg visste at jeg hadde litt jobb å gjøre da jeg kom hit, men jeg tror denne uken med ritt har vært akkurat det jeg trengte for å få rittfølelsen tilbake.

Critérium du Dauphiné avsluttes søndag med en 115 kilometer lang etappe med start i Albertville og målgang opp Plateau de Solaison.

Tagget med: , , , ,

Les også disse