SOLID ÅPNING: Chris Froome og Team Sky fikk den starten de hadde håpet på. Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Froome i føringen etter lagtempoen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.08.17 22:30

Del på    

Sky-kapteinen tok tid på sine største rivaler i Vuelta a España.

(procycling.no): BMC tok nok en stor lagtemposeier på lørdagens åpningsetappe i Vuelta a España. Rohan Dennis ble vinneren av den første røde ledertrøya, men det som betyr aller mest er hvem som står i rødt på toppen av pallen i Madrid den 10. september.

Chris Froome er den største favoritten til å gjøre nettopp det. Og Team Sky-kapteinen fikk en utmerket start på sin andre Grand Tour for året. Det britiske storlaget kjørte i mål som fjerde beste lag, ni sekunder bak BMC Racing. Dermed endte den firedoble tour-vinneren foran alle de aller største konkurrentene i kampen om sammendraget.

– Jeg er ganske fornøyd med hvordan det gikk i dag. Vi tok ikke etappeseieren, men vi kjørte solid, og er ganske jevngode med de beste lagene, sier Froome ifølge Cycling Weekly.

Team Sky tok det relativt forsiktig gjennom den første svingen, men var kun seks sekunder bak vinnerlaget ved passering. De maktet dog ikke å matche tempoet inn mot mål. BMC-rytteren som var først over målstreken, Rohan Dennis, mente det var en løype som krevde mye av utøverne.

– Det var en veldig hard løype. Den var teknisk helt fra starten. Den testet deg på alle områder. Styrke, teknikk og hastighet, beretter mannen som nå leder den 72. utgaven av La Vuelta.

Sjette forsøk for Froome

Den spanske Grand Tour har en spesiell betydning for Chris Froome. Briten hadde sitt gjennombrudd som sammenlagtrytter i Spania i 2011, da han endte som andremann. Kun 13 sekunder skilte ham fra rittvinner Juan José Cobo.

Året etter var han hele 10:16 bak Alberto Contador, men endte allikevel så høyt oppe som fjerdeplass. Siden den gang har han også to andreplasser fra 2014 og 2016 å vise til(i 2015 ble det DNF).

2017-utgaven av det spanske rittet er dermed Froome sitt sjette forsøk på å kapre den røde ledertrøya.

Ingen syklist har klart å vinne Tour de France og Vuelta a España på én sesong, siden Bernhard Hinault gjorde det i 1978. Da ble vueltaen arrangert fra slutten av april til midten av mai. Nå har Froome skaffet seg et godt utgangspunkt før de tre kommende ukende på spanske veier.

Diverse sammenlagtkandidater etter lagtempoen:
Tejay Van Garderen (BMC) +0:00
Wilco Kelderman og Warren Barguil (Team Sunweb) +0:06
Bob Jungels og Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) +0:06
Chris Froome (Team Sky) +0:09
Esteban Chaves og Adam og Simon Yates (Orica-Scott) +0:17
Rafal Majka (Bora Hansgrohe) +0:21
Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) +0:33
Ilnur Zakarin (Katusha-Alpecin) +0:33
Alberto Contador (Trek-Segafredo) +0:35
Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) +0:40
Fabio Aru (Astana) +0:41
Romain Bardet (AG2R) +0:46

Tagget med: , , , ,

Les også disse