Prøv Procycling Pluss idag

AUSSIE AUSSIE, OI OI: Tour Down Under feirer 20-årsjubileum neste år. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Frisker opp jubileumsutgaven av Tour Down Under

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 16.10.17 09:50

Del på    

Lokker med innbydende sesongåpning.

(procycling.no): Siden Stuart O’Grady vant den første utgaven av Tour Down Under i 1998 har rittet etter hvert fått en god status på rittkalenderen, og de seneste utgavene har en rekke profilerte ryttere tatt turen.

Den største av dem Peter Sagan. Slovaken, som ble verdensmester for tredje gang på rad i Bergen, annonserte for en uke siden at han åpner sesongen med rittet også neste år.

– Det er en perfekt start på WorldTour-sesongen hvert år. Det har alt – en utfordrende og tøff rute, varmt vær og lidenskapelige tilhengere som heier på oss dag inn og dag ut uansett, fortalte han til Adelaide Advertiser

LES OGSÅ: Sagan åpner sesongen i Australia

Som verdens desidert mest populære rytter er Sagan det perfekte trekkplasteret når rittet feirer 20-årsjubileum, og en svært viktig bekreftelse for arrangøren, at Bora-Hansgrohe-rytteren sykler rittet for andre år på rad.

– Han var her i år og opplevelsen han hadde, og det vi så, var strålende for rittet. Å få han tilbake i regnbuetrøyen til den 20. utgaven av rittet kommer til å bli fantastisk. Vi er henrykt, forteller rittsjef Mike Turtur til Cyclingnews

(artikkelen fortsetter under)

RETURNERER: Peter Sagan kommer tilbake til Tour Down Under i 2018. FOTO: EPA/DAN PELED AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Påfølgende bakkeavslutninger

For at de største rytterne skal være villig til å ta den lange flyturen til Australia, har arrangøren endret tilnærming til løypen, siden rittets fødsel. Rytterne kommer til rittet uten noen konkurranser i beina, og er ikke ute etter en brutal åpning på sesongen.

– Jeg vet de er World Tour-rytteren, men formen er uviss, så å ha 200 kilometer lange etapper vil ikke fylle kravene til lagene, på den tiden av året. Det har vist seg over tid, at etapper rundt 130 til 150 kilometer vil gi et godt ritt og gi alle en mulighet. Pakken her, med tanke på lagene og rytterne, er en veldig god start på sesongen.

– Helt i starten hadde vi en etappe rundt 190 kilometer (lang). Det var ganske klart at rytterne ville sykle så langt, men de ville ikke konkurrere. Jeg tenker at med etapper rundt 150 kilometer vil vi ha mer action, bedre etapper og mer vilje fra rytterne til å gi gass.

Rittet har hatt for vane å ha avslutninger opp de krevende bakkene Corkscrew og Willunga Hill, men uten å ha dem på påfølgende etapper. For første gang i World Tour-rittets historie vil neste års utgave imidlertid ha to påfølgende bakkeavslutninger, på etappe fire og fem.

To av rittets mest fremtredende ryttere de seneste årene, BMC-rytterne Richie Porte og Simon Gerrans er begge forventet å stille til start i neste års utgave. Porte har vunnet etappen til Willunga Hill fire år på rad og vant årets utgave sammenlagt. Gerrans står med fire sammenlagtseire i rittet og vant Willunga Hill-etappen i 2013.

Tour Down Under starter 16. januar, går over seks etapper og avsluttes 21. januar.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse