SAM BENNETT: Iren fikk det tungt i Grisabakken mot slutten av Hammer Climb etter å ha herjet i starten. Bora-rytteren skulle kanskje helst vært i giroen, og han får heller ikke muligheten il Tour de France. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no. Hammer Stavanger

Bennett om Bora-konkurransen: – Får frem det beste i meg

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 26.05.19 11:39

Del på    

En av verdens raskeste spurtere vurderer likevel å bytte lag for å få flere sjanser.

STAVANGER (procycling.no): 28 år gamle Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) har hatt en særdeles god vårsesong så langt. Med etappeseire i tøffe spurtfelt i UAE Tour, Paris-Nice og Tyrkia rundt har iren seilet frem som en av verdens absolutt beste spurtere.

Likevel får ikke Bennett muligheten til å vise seg frem i verken Giro d’Italia eller Tour de France denne sesongen. Bora-Hansgrohe satset ungt og tysk med Pascal Ackermann i Italia, mens Peter Sagan blir det tyske lagets mann i Tour de France.

Bennett får imidlertid sjansen i Vuelta a España, men der er spurtsjansene færre og prestisjen hakket lavere.

– Du er på et lag hvor det åpenbart er stor konkurranse blant spurterne. Tror du at du må bytte lag for å få nådd målene dine?

– Jeg vet ikke. Jeg liker å ha konkurranse. Det får frem det beste i meg, og da er da jeg er på topp. Jeg kan bytte lag eller bli, det betyr egentlig ikke så mye, sier Bennett til procycling.no.

Iren har den siste tiden vært ryktet som en mulig erstatter for Marcel Kittel i Katusha-Alpecin.

– Har rivaleriet innad i laget gjort deg til en bedre spurter?

– Jeg er alltid motivert uansett. Generelt gjør laget en veldig god jobb – trenerne, støtteapparatet og alt materialet rundt. Konkurranse er alltid bra. Det pusher rytterne. Det ser man også med Schachmann som kommer til Bora i år, og alle klatrerne hever seg et hakk. Når én gjør det bra, er det godt for moralen, og alle vil være en del av suksessen. Jeg tror hele laget har vokst sammen. 

Ser forbedringspotensial på flere områder

Den irske toppspurteren herjet i Grisabakken under fredagens Hammer Climb i Stavanger. Han gikk derimot på en solid smell til slutt, men imponerte likevel med å sanke inn haugevis av poeng for sitt lag.

Nå mener Bora-Hansgrohe-rytteren at han nærmer seg å være topp tre spurtere i verden.

– Jeg nærmer meg. Det er fortsatt litt jeg kan gjøre for å bli bedre. Jeg må bli sterkere. Jeg er kanskje litt streng med meg selv, men jeg ser flere områder hvor jeg kan bli bedre. Forhåpentligvis kan jeg det. 

– Utholdenhet er noe jeg kan bli bedre på. Samtidig mener jeg at jeg har noe å hente i spurtene også. Jeg har ikke følt meg så rask i år og har ofte måttet komme ganske sent. Jeg kan bli bedre på å gjøre lengre spurter, analyserer Bennett.

28-åringen sier han gjerne skulle kommet på det nivået han er på nå tidligere i sin karriere, men ser ikke mørkt på det av den grunn. 

– Jeg har fortsatt noen år igjen, håper jeg. Jeg tror jeg kommer til å ta noen steg i år, og neste år tror jeg blir veldig bra.

Tagget med: , ,

Les også disse