UHYRE JEVNT: Ackermann klarte akkurat å holde Bennett bak seg over målstreken. FOTO: Eurosport Player

Centimeterduell på siste etappe

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.11.20 17:08

Del på    

Ackermann og Bennett kjempet om seieren på oppløpet i Madrid.

(procycling.no): En uhyre jevn duell mellom Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) og Sam Bennett (Deceuninck-QuickStep) ble den siste kampen i Vuelta a España 2020. Til slutt var det tyskeren som stakk av med siste stikk i Spania.

Deceuninck-QuickStep tok et solid tak i fronten av feltet med en drøy mil igjen. I rekkene bak fulgte Bora-Hansgrohe og UAE Team Emirates.

Sam Bennett, Pascal Ackermann og Jasper Philipsen. De tre lagene kjørte for hver sin favorittene på siste etappe av Vuelta a España 2020.

Det belgiske storlaget fortsatte inn på de siste fire kilometerne, men UAE Team Emirates blandet seg inn i toget deres. Den siste virkelige posisjonskampen før spurten var i gang.

Sunweb dro fram Max Kanter kort tid etter på bestemt vis med mange mann foran den unge tyskeren. Kampen var dog langt fra over.

Artikkelen fortsetter under bildet!

NUMMER TO: Pascal Ackermann tok sin andre etappeseier i Vuelta a España 2020. FOTO: Eurosport Player

På de brede veiene inne i Madrid var det nok av plass som førte til en uhyre dynamisk situasjon i første rekke. Plutselig var Bora først, men Mitchelton-Scott kom og utfordret.

Bora klarte dog å ta den siste svingen i best posisjon med 1400 meter igjen. Fremdeles hadde de fire mann foran Ackermann.

En mann forsvant. Tre hjelpere igjen for tyskeren inn på siste kilometer. UAE Team Emirates dro fram Philipsen med 300 meter igjen.

Men belgieren fulgte ikke på hjulet. Ackermann kastet seg inn og bak der fulgte Bennett. Tyskeren åpnet spurten med 200 meter igjen, men Bennett lå limt på hjulet.

Med kun 75 meter igjen startet QuickStep-spurteren sin egen spurt. Det var akkurat for sent.

Iren seg nærmere og over målstreken traff begge to godt på innkastet. Ingen turte å feire, men etter fotofinish var Ackermann de nødvendige centimeterne foran.

– Jeg var ikke sikker. Jeg spurte Sam om hvem som vant og vi var begge veldig usikre. Vi måtte vente noen minutter før vi fikk beskjeden på øret. Så må jeg virkelig takke laget mitt som i dag ga meg et veldig bra opptrekk. Jeg er veldig glad over at jeg kan avslutte sesongen med en seier, sier Ackermann i seiersintervjuet vist på Eurosport.

Artikkelen fortsetter under bildet!

TO PÅ RAD: Primoz Roglic og Jumbo-Visma har nå vunnet Vuelta a España to år på rad. FOTO: Eurosport Player

Primoz Roglic for andre gang

For Primoz Roglic ble det en roligere dag enn lørdagens etappe. Det var den siste testen. Den testen besto han.

På søndag trillet den slovenske rittlederen kontrollert gjennom etappen og kom i mål på 39. plass. Seieren var sikret.

For andre gang på rad vinner Primoz Roglic Vuelta a España. Han er den andre rytteren i dagens aktive felt som har klart bragden å vinne samme Grand Tour to år på rad. Chris Froome var, fram til i dag, den eneste.

Seiersmarginen var to minutter mindre i år enn i fjor, men antallet etappeseirer økte fra 1 i 2019 til imponerende 4 i 2020 i et år der vueltaen var på kun 18 etapper. 22 prosent av etappene i år ble dermed vunnet av Roglic.

Poengtrøya tok sloveneren i tillegg til den røde ledertrøya. Også der var Carapaz nummer to.

Klatretrøya gikk til Guillaume Martin.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse