Prøv Procycling Pluss idag

SJETTEPLASS: Tre rittdager inn i 2020-sesongen har Jensen allerede to topp ti-plasseringer. Foto: Stuart Franklin/Getty Images

Fra sent bruddforsøk til sjetteplass i spurten

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 6.02.20 19:34

Del på    

August Jensen viser gryende vårform i Saudi Tour.

(procycling.no): Etter at en punktering spolerte sjansene til August Jensen i Riwal Readynez-debuten har de to påfølgende etappene i Saudi Tour vært en annen historie.

På torsdag spurtet August Jensen inn til sjetteplass bak seirende Phil Bauhaus i Al Bujairi. Dagen før ble han nummer åtte på den andre etappen. Men det som gjør prestasjonen på 2.1-rittets tredje dag enda mer imponerende er måten Jensen kjørte på i finalen.

Da rittleder Rui Costa angrep var bodøsyklisten blant dem som forsøkte å gå etter.

– I dag var var en noe hardere dag, men det ble til slutt samlet. Prøvde meg sammen med blant annet Andreas Kron i siste bakke, men gruppen bak var for stor og Costa var i tillegg med foran, sier Jensen til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Da feltet samlet seg igjen var det bare å mobilisere det som var igjen i de 28 år gamle beina. Men på oppløpet ble det en spesiell spurt. Bahrain-McLaren dro opp spurten, tilsynelatende for Cavendish, men briten stoppet opp litt og Phil Bauhaus dundret først over mål.

– I spurten måtte jeg klare meg selv de siste tre kilometerne etter god jobb fra laget i forkant. Var i god posisjon tross en del bruk av energi for å komme i posisjon, men da Cavendish stoppet opp måtte jeg bremse og ut til siden for ikke å krasje. Så da kom de litt fort bakfra.

Nærmer seg topp ti sammendraget

Uten uhell på den første dagen hadde trolig Jensen vært enda høyere oppe i sammendraget enn han er nå etter tre dager. Med sjetteplassen på torsdag klatret han til 14. plass i sammendraget.

– Det var første etappe som passet meg best slik avslutningen så ut. Så punkteringen kom veldig lite beleilig. I går var jeg egentlig hjelperytter for Arvid (de Kleijn) som skulle spurte, men da han fikk problemer med sykkelen klarte jeg å mobilisere etter å ha tatt vind og posisjonert han på Bahrain-McLaren-toget, oppsummerer Riwal-rytteren om de to første etappene.

To etapper gjenstår. Trolig blir det fredagen som gjelder for å skape større endringer i sammendraget.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det må nok noen bonussekunder til, men den lengste bakken i dag som vi syklet to ganger skal vi også over to ganger i morgen. Så der kan noe skje. I tillegg vet vi aldri hvordan vinden vil spille inn, men vi prøver igjen i morgen. Jeg kom meg greit opp de hardeste bakkene i dag, så vi får se, konstaterer Jensen.

– Men det hadde vært kult å fått noen sekunder på en eller annen måte. Helst med seier, men det er lettere sagt enn gjort.

– Men formen virker å være god?

– Det skal den være. Vi er to mann ned med sykdom allerede etter første etappe, så med fem til start har vi klart oss bra i det relativt solide feltet her i Saudi. Nå håper vi marginene er på vår side de neste dagene.

Tagget med: , , , ,

Les også disse