MED I TETEN: Tobias Foss ble nummer seks på den femte etappen. FOTO: Jan Brychta/Uno-X Norwegian Development Team

Foss i toppen på nok en etappe

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.08.19 17:00

Del på    

Henger med i sammenlagtkampen i Tour de l’Avenir.

(procycling.no): Tobias Foss henger fremdeles med i toppen i Tour de l’Avenir. På rittets femte etappe tråkket han seg inn til sjetteplass.

Utbryterne gjorde opp om seieren på mandagens etappe. Ben Healy (WCC), Morten Hulgaard (Denmark) og Matteo Jorgenson (USA) hadde fremdeles nesten to minutter på feltet inn på de siste fem kilometerne. Til slutt var det Healy som var den sterkeste av de tre.

Foss kom i mål sammen med favorittene i feltet og tok sin sjetteplass bak Thomas Pidcock (Storbritannia) og Stefano Oldani (Italia). Sveitsiske Stefan Bissegger fulgte like bak Foss.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

De fire var 1:31 bak utbryterne og fikk en liten luke på ett sekund til resten av feltet.

Dermed er Foss fortsatt på tredjeplass i sammendraget, men er nå 41 sekunder bak Simon Guglielmi. Torjus Sleen følger på fjerdeplass på 42 sekunder.

Wærenskjold brøt

Det ble et hardkjør fra start på den femte etappen i årets Tour de l’Avenir, med snaut 1000 høydemeter på de første 22 kilometerne opp fra Espalion.

Mange ryttere falt av i bakken, blant dem Søren Wærenskjold, som senere på etappen brøt rittet.

– Kroppen spiller ikke på lag. Usikker på hva som er årsaken. Jeg hadde gode bein på førsteetappen og etter det har det bare blitt verre, sier Wærenskjold til procycling.no.

Med nordmannen ute av rittet jobbet Frankrike for å holde kontrollen for sammenlagtleder Simon Guglielmi. Etter fire mils kjøring ble bruddet etablert, hvor Morten Hulgaard (Danmark), Robin Froidevaux (Sveits), Ben Healy (Irland/Centre Mondial du Cyclisme) og Matteo Jorgenson (USA) satt.

De hadde på det meste en luke på fire minutter og hadde fremdeles tre minutter ned til feltet da de gikk inn på de siste tre milene.

I det kuperte terrenget var det flere angrep fra hovedfeltet gjennom etappen, men det ble ingen større luker. Spanjolen Urko Berrade angrep med 22 kilometer igjen, men ble hentet med 15 kilometer igjen, og dermed var det kun de fire bruddrytterne som var foran da rytterne startet på den slake stigningen opp mot mål de siste fem-seks kilometerne.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Hovedfeltet klarte ikke å nærme seg ytterligere. Inn på de siste fem kilometerne ledet bruddet med 1:40. Til slutt stakk irske Ben Healy av med seieren.

Tagget med: , , , ,

Les også disse