SÅNN SKAL DET GJØRES! Amund Grøndahl Jansen fikk en klapp på skuldra av Dylan Groenewegen etter at 24-åringen fra Amsterdam tok etappeseieren under Tour of Norway-åpningen i Horten. Nå leder trolig det gode samarbeidet mellom de to til Tour de France denne sommeren. FOTO: Jarle Fredagsvik

KNOLL OG TOTT? Både Dylan Groenewegen og Amund Grøndahl Jansen er nå bekreftet på Milano-Sanremo-mannskapet til Jumbo-Visma. Det kom som lyn fra klar himmel. FOTO: Jarle Fredagsvik

Foreløpig avslag på Grøndahl Jansens Tour of Norway-søknad

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.01.19 12:33

Del på    

Krasjer med Tour de France-forberedelsene.

(procycling.no): Som i fjor planlegges det for Tour de France rundt Amund Grøndahl Jansen. Og denne gangen satser man på å optimalisere forberedelsene enda mer foran tre ukers tjeneste for Dylan Groenewegen (og Steven Kruijswijk).

Foran debuten i treukersrittet klargjorde romerikingen seg i kraft av høydeopphold i Andorra i februar, i Sierra Nevada i månedsskiftet mai/juni og noen siste dagers forberedelser i den slovenske ’mellomhøyden’ rundt NM-tider.

Se det foreløpige rittprogrammet til AGJ her!

Konsekvensen ble den gangen at både Hammer Series og NM forsvant ut av programmet hans. I år er det faktisk Tour of Norway som kan ende opp med å vike.

– I første omgang er det avslag på søknaden. Jeg får se om jeg klarer å selge det inn på et annet vis, sier Grøndahl Jansen til proycling.no.

– Tour de France er viktigst

Forslaget hans til Jumbo-Visma gikk ut på å tilbringe totalt seks uker i høyden.

Først et opphold i Andorra fire-fem dager i etterkant av Paris-Roubaix. Deretter et nytt opphold i starten av mai, og så ned igjen i tide for å gjøre unna firedagers i Dunkerque, Hammer Stavanger og Tour of Norway – og slutte seg til lagets Sierra-leir én ukes tid etter de andre.

– Jeg skulle veldig gjerne ha kjørt Tour of Norway, men jeg setter fortsatt å kjøre Tour de France høyere. Jeg krysser fingerne for at det åpner seg en mulighet likevel, sier Grøndahl Jansen.

Ster ZLM siste test før touren

Jumbo-Visma har benyttet seg av Tour of Norway med helle de siste to åra for å finjustere Tour de France-opptrekket. Groenewegen har fem etappeseirer her i løpet av de siste to ugavene.

Blogg: Følg med på Amund Grøndahl Jansens blogger her!

Denne gangen ser det ut til at det er plasseringen fra 28.-mai til 2. juni som skaper trøbbel.

Ifølge Grøndahl Jansen er det oppstillingen som blir sendt til Tour of California vil løse Tour of Norway-oppdraget, mens spurtlaget i stedet skal holde sammen under samling i den spanske fjellkjeden.

Deretter venter, i hvert fall for spurtopptrekket, en opptreden i Ster ZLM Toer 19.-23. juni. I fjor ble rittet avlyst fordi flere start- og målbyer trakk sitt kandidatur, og Jumbo-Visma-gjengen valfartet derfor til Slovenia i stedet.

Og dersom laget står på sitt, blir det tre ukers høydeopphold i Sierra Nevada i etterkant av Hammer Stavanger i forkant av Ster ZLM Toer.

«Maken til skrell har jeg ikke sett på lenge i WorldTouren»

Tagget med: , , , ,

Les også disse