Prøv Procycling Pluss idag

- BEKYMRET: Jakob Fuglsang liker dårlig at at han blir satt i forbindelse med dopinglegen Michele Ferrari. - Jeg er ekstremt bekymret over at slike rykter kan bli spredd om meg til pressen, sier 34-åringen i en kommentar.(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

– Jeg føler det litt som om jeg har blitt overkjørt av et tog

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.07.19 10:54

Del på    

Jakob Fuglsang forteller at han gråt i ambulansen på vei bort fra Tour de France-sirkuset.

(procycling.no): Tirsdag var Jakob Fuglsang for deprimert til å snakke med pressen, men onsdag formiddag møtte han journalistene utenfor Astanas laghotell, Hôtel C Suites, i Nîmes.

Her fortalte han om skuffelsen etter å ha brutt touren på den 16. konkurransedagen. På forhånd var dansken blant favorittene til å vinne rittet etter å ha dominert sykkelsporten i nært sagt hvert eneste ritt han har kjørt i 2019, sist ved å gå til topps under det prestisjetunge Critérium du Dauphiné for andre gang i karrieren.

Les også: Fuglsang: – Visste med en gang at touren var over

Men da en rytter veltet like ved siden av en godt plassert Astana-kaptein i feltet i forbindelse med passering av en rundkjøring 25 kilometer fra mål, ble også Fuglsang involvert da rytteren ved siden av ham også gikk ned i dragsuget.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg så for meg at jeg skulle komme meg videre inntil jeg så hånden. Som så ut som noe jeg aldri har sett maken til tidligere. Jeg var selv overbevist om at det helt sikkert var noe som hadde brukket, sier Fuglsang i intervju med dansk TV 2 og andre medier i Nîmes.

Han ble også bedt om å beskrive hvordan kroppen kjennes ut dagen etter Tour de France-exiten:

– Jeg føler det litt som om jeg har blitt overkjørt av et tog. Når jeg ligger i senga har jeg ikke de store smertene. Hånden kjenner jeg det godt i, og legen vår sender meg nå på CT-skanning innen jeg reiser hjemover, slik at vi kan finne ut om det er noe annet galt enn det vi kan se på røntgenbildene,

Rittlegen var sikker på brudd

Mens lagkameratene hans stanset opp, ankom også rittlegen og undersøkte 34-åringens hånd.

– Da hun spør om jeg vil fortsette, sier jeg: Hva så med hånden? Hun sier: Det der, det er et brudd, forteller dansken.

Hør vår podcast! Musette tar for seg den avgjørende siste uka av Tour de France!

Podkast🎙️: «Franskmennene har en ekstremt god sjanse»

Han er selv rimelig klar på at det uansett var den rette avgjørelsen å stå av, selv om de første røntgenbildene og undersøkelsen ved sykehuset i Nîmes har konkludert med at han slapp fra velten uten brudd.

– Jeg kunne sikkert, hvis jeg hadde hjelp fra alle lagkameratene mine, klart å avsluttet etappen en halvtime etter. Men dagen i dag hadde vært enda verre. Tre dager i Alpene hadde ikke vært til noen verdens nytte. Det var ikke derfor jeg kom hit, og jeg er ikke sikker på om jeg hadde klart å kjøre videre, uansett.

Fuglsang: – Jeg gråt

Drømmen om å stå på sammenlagtpodiet i Tour de France endte opp bak i en ambulanse på en ellers brennhet dag i Sør-Frankrike. Astana-kapteinen tok selvsagt nederlaget tungt. I forkant av etappen lå han 9.-plass, 5 minutter og 27 sekunder bak Julian Alaphilippe.

Etappen i Nîmes skulle egentlig dreie seg om å få beina igang etter Pyreneene, og var mat for spurterne på vei inn mot de avgjørende etappene i Alpene.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I stedet for å sykle ned var Fuglsang på vei mot den mobile røntgenvognen som er plassert i målområdet under hver etappe.

– Jeg gråt og det er ikke ofte jeg gjør det. Skuffelsen og smerten var stor nok til at det ikke var mulig å holde tårene tilbake, forteller han til dansk TV 2.

Han var innom røntgenvognen også etter velt under åpningsetappen i Brüssel. Da rant det blod nedover ansiktet hans og han pådro seg diverse skrubbsår på kroppen. Den gangen lyktes det lagkameratene å bringe ham trygt tilbake til hovedfeltet igjen, men det var altså ikke tilfellet denne ulykksalige tirsdagen i Nîmes.

– Det er dritirriterende og bittert, men det er noe å gjøre med det nå, erkjenner dansken.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse