FORSLÅTT: Men ingen brudd for Jakob Fuglsang. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Fuglsang: – Visste med en gang at Touren min var over

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 23.07.19 17:50

Del på    

Unngikk heldigvis brudd da han veltet ut av den 16.etappen.

(procycling.no): Det vil seg ikke i årets Tour de France for en av vårens aller beste syklister, Jakob Fuglsang.

Astana-rytteren veltet på første etappe og måtte sy over øyet. Siden har han slitt og ikke klart å bite fra seg mot de beste i fjellene. Før tirsdagens etappe var han nummer ni i sammendraget.

Med 25 kilometer igjen av etappen til Nîmes tirsdag, gikk det galt. Fuglsang var involvert i en velt med blant andre Cees Bol (Sunweb) og ble sittende mens han fikk omsorg av kyndig personell og lagkamerater.

Kort tid senere kom beskjeden om at dansken hadde brutt årets ritt og forlatt rittet i sykebil.

– Jeg er veldig skuffet over å forlate Tour de France på denne måten, men det var for mye smerter til å fortsette. Noen krasjet foran meg, og det var umulig å unngå det, så jeg gikk over styret. Hånden min hovnet opp med en gang, og jeg kunne så vidt stå på beina. Jeg visste med en gang at Touren min var over her, sier Fuglsang i en pressemelding fra Astana.

– Jeg var veldig motivert for den siste uken, og jeg var klar for å kjempe for en bedre plassering i sammendraget. At dette blir veien å miste den kampen, er bare veldig skuffende. Nå blir alt fokus på å restituere, både fysisk og psykisk, fordi Touren har vært et stort mål etter mine seire i Liège og Dauphiné, fortsetter han.

Fra det medisinske personellet hos Astana kan det gledelig meldes at det i det minste ikke er noen brudd, men at Fuglsang er kraftig forslått og har mye skrubbsår.