Prøv Procycling Pluss idag

UTSIKT: Avslutningen opp til Fløyen vil trolig gi spektakulære bilder. FOTO: Cornelius Poppe / SCANPIX

Flytter målgangen i tempo-VM til Fløyen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 31.08.16 23:34

Del på    

– Vil gi en av de mest spektakulære avslutningene på et temporitt i VM noensinne.

(procycling.no): I forbindelse med ettårsmarkeringen for sykkel-VM i Bergen, offentliggjorde i kveld det internasjonale sykkelforbundet (UCI) at avslutningen på neste års individuelle VM-tempo vil bli lagt til Fløyen.

Dermed får rytterne en brutal avslutning på rittet. Stigningen opp til Fløyen er nemlig 3,4 kilometer lang, med 9,1 prosent gjennomsnittlig stigning, noe som åpner opp for de rytterne som også går godt oppover.

– Dette vil gi en av de mest spektakulære avslutningene på et temporitt i VM noensinne, og vi er svært glad for at vi har fått dette til, sier UCIs Head of Road, Matthew Knight, til rittets hjemmeside.

Veien som slynger seg oppover til Fløyen vil gi assosiasjoner til en av sykkelsportens mest kjente stigninger, ifølge sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen.

– Dette blir Bergen sitt svar på Alpe d’Huez, sier Harald Tiedemann Hansen.

– Utsikten fra Fløyen er noe bergenserne er stolte av og er en av Norges mest kjente attraksjoner. At vi nå får dele dette med millioner av TV-seere, er helt fantastisk, sier presidenten.

Tempoen blir drøyt 40 kilometer i lengde, starter ved Grieghallen, og skal innom populære turistattraksjoner som Bryggen og Fisketorget på den første runden.

Tagget med: , , , , , , , , ,

Les også disse