KUNNE JUBLE: Bob Jungels vant den fjerde etappen i Tour Colombia 2.1. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Flere storlag bekreftet til Tour of Norway

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 28.01.19 10:11

Del på    

Quick Step, Sunweb og EF Education First.

(procycling.no): 28.-mai står et brennhett startfelt klare for å ta Vestlandet med storm. Arrangøren av Tour of Norway er ferdige med sin presentasjon av lagene, og mandag meldes det at Deceuninck-Quick Step, Team Sunweb, EF Education First, Israel Cycling Academy, Delko Marseille Provence, Roompot-Charles og Team Coop er klare.

Det betyr at at hele 11 WorldTour-teams gjester Norge i slutten av mai, de aller fleste av disse skal også i aksjon under Hammer Stavanger helga i forveien – selv om lagoppstillingene kan variere noe mellom de to rittene.

Her kan de se hvilke lag som sykler Hammer Stavanger!

– Vi er veldig stolte over å få flere av de store WorldTour-lagene, og de største norske profilene til start. Det er viktig for interessen til arrangementet, men også for sykkelinteressen i landet. Nedtellingen er igang og det er bare å sette av datoen (28.-mai til 2.-juni) til å følge løpet langs ruta eller TV-skjermen, sier daglig leder for Tour des Fjords AS, Roy Hegreberg i en pressemelding.

Den norske drømmeduellen

Både Dimension Data og UAE Team Emirates er allerede klare for rittet, noe som åpner opp for duellen mellom Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff på hjemmebane.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NORSKE STORNAVN: Både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff har Tour of Norway på 2019-programmet sitt. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Les også: Foreløpig avslag på Tour of Norway-søknaden

I tillegg er arbeidsgiverne til Carl Fredrik Hagen, Rasmus Tiller, Sindre Lunke, Krister Hagen, Sondre Holst Enger, August Jensen, Amund Grøndal Jansen og Kristoffer Halvorsen med, så det kan bli en del norske proffer på startstreken.

Rittet starter altså i vest den 28. mai, og skal ta seg videre over til Østlandet via Sørlandet. Det ryktes allerede at Drammen får målgang på den 5.-etappen.

Her er den komplette lista over 2019-lagene som sykler Tour of Norway:

World Tour:

Lotto-Soudal
UAE Team Emirates
Jumbo-Visma
Dimension Data
Astana Pro Team
Team Sky
EF Education First
Trek-Segafredo
Mitchelton-Scott
Team Sunweb
Deceuninck Quick-Step

Prokonti:

Sport Vlaanderen-Baloise
Delko Marseille
Nippo-Vini Fantini Faizané
Arkéa Samsic
Caja Rural
Riwal Readynez Cycling
Israel Cycling Academy
Roompot-Charles

Norske lag:

Team Coop
Joker Fuel of Norway
Uno-X Norwegian Development Team

Du kan lese mer om de respektive lagene her!

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse