JEVNT: Tre sekunder skilte Alexander Kamp og Eduard Prades i sammendraget. Edvald Boasson Hagen ble beste nordmann med sin tredjeplass

PODIET: Tre sekunder skilte mellom Eduard Prades (i gult) og Alexander Kamp (til venstre) i kampen om Tour of Norway-sammendraget i år. Neste år blir startfeltet enda bedre, og muligens blir Edvald Boasson Hagen å se under den 5. etappen med forventet målgang i Drammen. FOTO: Mario Stiehl/Tour of Norway

– Tour of Norway ønsker målgang i Drammen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.12.18 13:33

Del på    

Arrangøren forventer vesentlig sterkere startfelt.

(procycling.no): Etter sammenslåinga av Tour des Fjords og Tour of Norway, har arrangøren som mål å lage «det største og mest betydningsfulle sykkelarrangmentet i Skandinavia».

Rittet har sitt nedslagsfelt i Sør-Norge og for 2019 er planen å starte i vest, fortsette i sør og avslutte rittet i øst.

Drammens Tidende har plukket opp at sykkelrittet er i samtaler med lokalpolitikerne om målgang på den 5. etappen. Dersom alt går etter planen blir etappen avgjort nedover Øvre Strandgate i området ved Ypsilon.

– Nå er det mange år siden vi har hatt målgang i Drammen, og lørdag 1. juni kan bli en veldig flott dag med sykkel i Drammen. Vi vet det er stor sykkelinteresse i området og ser at vi kan få til et fantastisk målområde, sier rittleder Anders Eia Linnestad til Drammens Tidende.

Sikret mange storlag

Rittet har et totalbudsjett på rundt 35 millioner og Tour des Fjords AS har nå søkt om støtte i forbindelse med målgangen langs Drammenselvas bredd.

Med Hammer Stavanger noen dager i forveien, åpner nå muligheten seg for et skikkelig stjernedryss over det seks dager lange etapperittet. I avtalen med lagalliansen Velon, garanteres det for at 10 WorldTour-lag stiller til start.

I tospann med etapperittet fra vest til øst, vil det være forlokkende for storlag som Dimension Data (Edvald Boasson Hagen), Team UAE Emirates (Alexander Kristoff), LottoNL-Jumbo (Amund Grøndahl Jansen) og flere andre å legge en tidagersperiode inn i sesongplanen i mai måned, i en periode som også inkluderer Giro d’Italia og Tour of California.

– Vi har fått garanti på deltakelse fra mange av de aller største lagene vi kjenner fra Tour de France. Det har vi aldri hatt under Tour of Norway, så vi forventer jo ganske mye større oppmerksomhet rundt det nye rittet, forteller Eia Linnestad.

Ennå ikke avtalefestet

Avtalen med Drammen som målby er enda ikke signert, men det har vært positive samtaler mellom sykkelrittet og adminstrasjonen i Drammen kommune.

– Vi må nok vente litt til før vi kan bekrefte alt sammen, men det var et positivt møte på mandag. Vi håper virkelig å få til en målgang i Drammen, sier Eia Linnestad.

Den øvrige ruta er ikke offentliggjort ennå, men byer som Kristiansand, Mandal og Hønefoss er noen gjengangere på ryktebørsen.

 

Tagget med: , ,

Les også disse