UNNSKYLD

UNNSKYLD, MEG - MEN JEG HAR FAKTISK LAGT OPP! Sier Bram Tankink hoderystende, etter at han nok en gang fikk besøk av antidopingkontrollører på døra. FOTO: Tim De Waele/Getty Images

Fikk dopingjegere på døra – to uker etter at han la opp …

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 23.10.18 13:48

Del på    

Nederlandsk syklist «innhentet» av fortida.

(procycling.no): 19 sesonger som sykkelproff på toppnivået ble det for 39 år gamle Bram Tankink.

Den 10. oktober meldte så laget at veteranen satte sluttstrek for egen sykkelkarriere ved å stille opp i Tacx Pro Classic i Zeeland, Nederland.

Det var det ikke alle som fikk med seg, noe familien fikk oppleve da den forhenværende LottoNL-Jumbo-rytteren endelig hadde satt av litt ekstra tid til familieutflukter:

– Det har ikke nådd ut til alle at jeg har stanset sykkelkarrieren. Jeg kom nettopp hjem fra en utflukt med familien, og ble møtt med en antidopingkontroll (utenfor konkurranse). Kontrollørene hadde flydd inn fra München kun for å møte meg. Så herved erklærer jeg UCI (det internasjonale sykkelforbundet); jeg sluttet som syklist for to uker siden, skrev Tankink på Twitter.

Saken ble først omtalt av avisen De Telegraaf i Tankinks hjemland.

Han vil for øvrig gå inn i historiebøkene som er rytter som fullt ut var dedikert til å hjelpe andre. Han står igjen med seieren fra Grote Prijs Jef Scherens tilbake i 2007, og vant også en etappe under Tyskland rundt noen år før den tid.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse