Prøv Procycling Pluss idag

SEIRET: Caleb Ewan spurtet best på fjerde etappe i Polen rundt. FOTO: © Tim De Waele

Ewan triumferte på rittets lengste dag

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 1.08.17 19:00

Del på    

Fjerde etappe av Polen rundt endte med australsk seier i massespurten.

(procycling.no): Etter 238 lange, og varme, kilometer på polske veier stod Caleb Ewan (Orica-Scott) igjen som vinner.

Den lengste etappen i Polen rundt endte i en massespurt i Zabrze. Team Sky tok fronten med to kilometer igjen, og fikk Danny Van Poppel inn på oppløpet i god posisjon.

Fra dypet kom Luka Mezgec fram, med Caleb Ewan på hjul. Australieren fikk et strålende opptrekk fra sin lagkamerat, og sviktet ikke i spurten.

Van Poppel og Peter Sagan (Bora Hansgrohe) forsøkte å passere unggutten, men Ewan hadde enda et gir. 23-åringen tok med det sin syvende seier for året. Sky-spurteren endte på plassen bak, mens Peter Sagan tok tredjeplassen.

Økte ledelsen i sammendraget

Det ble ingen etappeseier på Peter Sagan på tirsdagens etappe, men slovaken kan være fornøyd med å ha økte ledelsen i sammendraget. Med sin tredjeplass på etappen tok han fire bonussekunder, og dermed økte Bora-rytteren ledelsen i sammendraget. Dylan Teuns er fremdeles andremann, men BMC-ryttern har nå ti sekunder opp til verdensmesteren.

Odd Christian Eiking kom inn med hovedfeltet, og er nå 27 sekunder bak Sagan. FDJ-rytteren er sjettemann i sammendraget.

22-åringen tok mandag sin første topp ti-plassering i WorldTouren. Og uttalte da til procycling.no at målet er å klare samme bragd i sammendraget.

Etter tirsdagens spurtetappe venter nå tre avsluttende etapper for sammenlagtrytterne. Onsdag kommer en 13 mil lang etappe med flere tøffe bakker i den siste halvdelen.

Hoelgaard brøt – EM ikke i fare

Daniel Hoelgaard kom ikke til mål på tirsdagens etappe. FDJ-rytteren gikk i bakken på to av de foregående etappene. På rittets fjerde dag bestemte 24-åringen seg for å stå av. Heldigvis dreier det seg ikke om alvorlige skader for Ålgård-syklisten.

– Det er bare masse skrubbsår, og et vondt håndledd, skriver Hoelgaard i en SMS-til procycling.no.

FDJ-rytteren er tatt ut på det norske laget som stiller i EM i Danmark. Han tror ikke skaden setter EM-deltakelsen i fare.

Lang dag i varmen

Stekende varme ventet rytterne i Zawiercie da de la ut på rittets aller lengste etappe.

Øyeblikkelig etter start gikk tre mann løs, mens ytterligere tre ryttere tok opp jakten.

Remi Cavagna (Quick-Step Floors), Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo), Toms Skujins (Cannondale-Drapac), Nic Dougall (Dimension Data), Jan Tratnik (CCC) og Pawel Bernas (Polen) utgjorde dermed dagens brudd.

Ledelsen strakk seg opp mot syv minutter, men da våknet lagene i hovedfeltet.

Ingen nåde for bruddet

Med 100 kilometer igjen hadde sekstetten sin ledelse blitt redusert til 3:40.

Bora Hansgrohe og UAE Team Emirates gjorde størsteparten av drajobben, og de knep stadig tid på utbryterne.

Med syv mil igjen hadde differansen skrumpet inn til kun to minutter.

Massespurt i Zabrze

Spurtlagene ønsket ikke å kjøre inn de seks for tidlig, og ledelsen fikk øke litt igjen. Da avstanden gikk opp mot tre minutter startet spurtlagene kjøret igjen.

Inn på de siste to milene hadde de under halvannet minutt. Like før den avsluttende mila hadde Remi Cavagna støtet fra bruddkameratene.

Quick-Step-rytteren hadde drøye 50 sekunder til forfølgerne, men med fem kilometer igjen var det slutt.

I massespurten som fulgte var Caleb Ewan raskest.

Tagget med: , , ,

Les også disse