Cycling: 19th Santos Tour Down Under - People's Choice Classic 2017 Arrival / Caleb EWAN (AUS) Celebration / / Peter SAGAN (SVK)/ Sam BENNET (IRL)/ Niccolo BONIFAZIO (ITA)/ Edward THEUNS (BEL)/ Adelaide-East End - Adelaide-East End (50,6km) / Men / TDU / ©Tim De Waele

Ewan holdt lekestue i Adelaide

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 15.01.17 11:10

Del på    

Unggutten gjorde som han ville i People’s Choice Classic.

(procycling.no): Tradisjonen tro tjuvstartet Santos Tour Down Under med et uavhengig kriteriumsritt i Adelaides gater. 22 runder, 50.6 kilometer, var det som ventet rytterne.

Til å være et gateritt, gikk det relativt rolig for seg. Det var én rytter som klarte å komme seg avgårde, Ben O’Connor fra Dimension Data. 21-åringen fra Australia holdt det gående i mange runder, men måtte se hovedfeltet oppskriftsmessig krype innpå seg. Med omlag en mil igjen å sykle, var O’Connor kjørt inn, og det var klart for massespurt.

Det var Orica-Scott som styrte ballet, og gjorde et tilnærmet perfekt opptrekk for Caleb Ewan. Den australske kriteriumsmesteren hadde verdensmester Peter Sagan på hjul da han åpnet spurten, men slovaken var ikke i stand til å svare på den voldsomme akselerasjonen til unge Ewan.

Dermed ble det en ganske suveren seier til Ewan, som vant foran Sagans lagkamerat Sam Bennett. Verdensmesteren selv tok tredjeplassen.

– Jeg følte definitivt presset, men jeg måtte bare holde roen. Laget støttet meg 100 prosent, og jeg sparte mye energi underveis. Jeg hadde ikke klart dette uten laget mitt, sa Ewan i TV-intervjuet rett etter målgang.

Ewan var også overlegen i fjorårets utgave av rittet, og må sies å være den største favoritten til de flate etappene i Santos Tour Down Under, som starter til uken.

De norske rytterne, Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen og Odd Christian Eiking, gjorde jobber for sine respektive kapteiner underveis. Katushas nyervervelse, Baptiste Planckaert, sikret seg 8.plassen i det som var en ganske kaotisk spurt bak Orica-toget. Laengens kaptein, Ben Swift, var også langt fremme på slutten, men klarte ikke å blande seg inn topp ti.

Resultater: 
1. Caleb Ewan, Orica-Scott
2. Sam Bennett, Bora-Hansgrohe
3. Peter Sagan, Bora-Hansgrohe
4. Nicolo Bonafazio, Bahrain-Merida
5. Edward Theuns, Trek-Segafredo
6. Mark Renshaw, Dimension Data
7. Sean De Bie, Lotto-Soudal
8. Baptiste Planckaert, Katusha-Alpecin
9. Patrick Bevin, Cannondale-Drapac
10. Jasha Sütterlin, Movistar

Tagget med: , , ,

Les også disse