IKKE FORNØYD: Det ble ikke fullklaff for Kristoffer Halvorsen på den femte etappen i Tour Down Under. FOTO: EF Pro Cycling

Halvorsen etter syvendeplass: – Må hjem og trene mer spurt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 25.01.20 06:42

Del på    

23-åringen håper mer spurttrening skal gjøre susen i tiden fremover.

(procycling.no): Lørdagens etappe i Tour Down Under var siste sjanse for spurterne, før alt handler om sammendraget på søndagens avsluttende etappe til Willunga Hill.

Feltets raske herremenn kjempet derfor godt over Kerby Hill (3,9 kilometer à 5,9 prosent), og da gruppene samlet seg ned mot Victor Harbor, fikk man en gruppe på rundt 60 ryttere som spurtet om etappeseieren.

Der satt også Kristoffer Halvorsen (EF Pro Cycling), men i likhet med blant andre Sam Bennett (Deceuninck – Quick-Step) og Caleb Ewan (Lotto Soudal), havnet nordmannen litt for langt bak i det tekniske partiet rundt kilometersmerket.

I front utnyttet Giacomo Nizzolo (Team NTT) den litt uoversiktlige situasjonen og vant etappen, mens Halvorsen kom inn til en syvendeplass.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det var skuffende i spurten

Sørlendingen sitter dermed igjen med sjetteplass fra den første etappen, 15. plass fra den fjerde etappen og nå syvendeplass fra den femte etappen, samt en femteplass fra kriteriumsrittet Schwalbe Classic i forkant av Tour Down Under.

Etter målgang var han ikke spesielt fornøyd med syvendeplassen.

– Det var skuffende i spurten, ikke så mye mer å si om det. Jeg må hjem og trene mer spurt, sier han til procycling.no

– Klarer du å peke på hva som ikke funker, eller er det en generell bedring av spurtformen som må til?

– Bare litt mer spurttrening, så tror jeg det blir bra, svarer 23-åringen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Bystrøm håper på topp ti

For Rasmus Fossum Tiller (Team NTT) ble det en jubeldag, i det han var en viktig brikke for Nizzolo på veien mot etappeseier. Også Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates) gjorde en god figur som hjelperytter, og fikk mye skryt av Jasper Philipsen (som ble nummer fem) for den jevne farten han holdt over Kerby Hill.

I den samme bakken gjorde også Sven Erik Bystrøm sitt for å henge med de beste. UAE-rytteren satt fint plassert blant de 15-20 beste til det var rundt 500 meter igjen av den 3,9 kilometer lange bakken. Da måtte han akkurat slippe, i det en gruppe på elleve ryttere med flesteparten av sammenlagtfavorittene skled av gårde.

– Ja, jeg hang lenge med, men fikk det litt tøft mot slutten av bakken der. Jeg hadde håpet at jeg skulle klare det, men nå ble jo de foran hentet allikevel, så det hadde ikke så mye å si, sier han til procycling.no. 

Ettersom gruppene samlet seg på vei inn mot mål, ligger haugesunderen fremdeles på en fin ellevteplass i sammendraget. Kjøringen på Kerby Hill (3,9 kilometer â 5,9 prosent) kan også gi en viss indikator på hva som venter på Willunga Hill (3,7 kilometer à 6,8 prosent) på søndag.

– Det kommer sikkert til å være tilsvarende i Willunga i morgen, så jeg håper på litt bedre bein og topp ti, sier Bystrøm.

Foran den avsluttende etappen er det to sekunder opp til Lucas Hamilton (Mitchelton-Scott) på tiendeplassen. Ytterligere tre ryttere har også samme tid som Bystrøm.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse