JUBEL: Giacomo Nizzolo kunne juble for seier på den femte etappen i Tour Down Under. Foto: Getty Images via Team NTT

Tiller: – Veldig gøy at man gjør som planlagt og får betalt i form av seier

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 25.01.20 14:11

Del på    

Team NTT fulgte opp Bjarne Riis’ klare beskjeder på en strålende måte.

(procycling.no): Etter at toppresultatene hadde uteblitt de første dagene, samlet Team NTT seg for et møte foran lørdagens femte etappe.

– Vi la en god plan før start i dag, og måtte rette opp en del ting vi gjorde feil på gårsdagens etappe, sier Rasmus Fossum Tiller, det norske innslaget på Team NTT i Australia. 

På det møtet var lagets nye sportslige leder, Bjarne Riis, på plass.

– Det handler ikke om at jeg skal være tøff, men jeg kunne merke at det var spenning blant rytterne ettersom de ikke var fornøyde med hvordan de jobbet i går, så jeg samlet dem før start, sier Riis til Cyclingnews.com.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Samlet rundt Nizzolo over bakken

Der la de en slagplan som utspilte seg akkurat slik de selv ønsket. Over Kerby Hill satt Giacomo Nizzolo i gruppe fire, over 40 sekunder bak  teten. Men der hadde italieneren med seg fem av seks lagkamerater, og de kom seg raskt opp til gruppe tre, hvor Caleb Ewan, Jasper Philipsen og Sam Bennett satt. Med forente krefter hentet de etter hvert også inn tetgruppa, og inn mot mål hadde de mange ryttere til å gjøre et godt opptrekk for Nizzolo.

Tiller holdt italieneren og Ryan Gibbons fremme til det var to kilometer igjen. Like etter kom Danilo Wyss til fronten, og sørget for at Gibbons og Nizzolo holdt en posisjon blant de fem beste før de siste svingene inne på den siste kilometeren. 

Derfra fikk Nizzolo servert et strålende opptrekk fra Lotto Soudals Roger Kluge, mens Gibbons samtidig fra fjerdeposisjon skapte en luke for resten opp til Kluge, Nizzolo og Simone Consonni (Cofidis). Fra en strålende posisjon, ble det dermed en kamp mellom Nizzolo og Consonni om etappeseieren, hvor Nizzolo holdt greit unna for landsmannen.

– Det er veldig gøy at man gjør som planlagt og får betalt i form av seier. Dette betyr veldig mye for laget, sier Tiller til procycling.no.

– Jeg så spurten, og slik det kjentes ut som, så var det en ganske lang spurt. Alt gikk bra, og laget jobbet perfekt, så jeg er veldig glad for denne seieren, sier Nizzolo i en pressemelding.

– Vi hadde et godt møte i morges med Lars (Michaelsen) og Bjarne. Vi hadde en plan, og vi holdt oss til planen. Det funket, så det er strålende å ha et møte, og så vinne, sier han videre.  

VIKTIG BIDRAGSYTER: Et velsmurt Team NTT gjorde sitt for at Nizzolo kom i en perfekt posisjon. FOTO: Phil Gayle/Dimension Data

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tiler om Riis: – Veldig rolig, men klar leder

Både i 2018 og i 2019 endte Team NTT med syv seirer i løpet av sesongen, hvor de hadde to WorldTour-seirer i 2018 og én WorldTour-seier i fjor. Nå har de altså allerede sikret seg sesongens første WorldTour-seier og for første gang siden 2015 kjørt inn en seier i januar.

Hvor mye av æren Bjarne Riis og møtet man hadde med rytterne før lørdagens etappe skal ha er vanskelig å si, men lagkjøringen til Team NTT var utvilsomt på et veldig høyt nivå lørdag.

– Jeg sa til dem at når vi forlater møterommet, så må alt være klart og i orden. Jeg ønsker å se dem smile og så gå ut å gjøre det vi har fortalt dem at vi skal gjøre. De var ikke helt der i starten, så jeg fortalte dem at når de går ut på veien, så må de fortsette å kjempe som et lag. Det gjorde de, og vi vant, sier Riis. 

Tiller har også gode ting å si om lederegenskapene til den nye sportslige lederen til laget.

– Han er veldig opptatt av at vi skal gjøre ting sammen som et lag. I dag viste vi god lagkjøring, som igjen ga oss seieren. Han har en veldig klar på hva hver enkelt skal gjøre, samtidig som han får oss til å være avslappet til det. Han er en veldig rolig, men klar leder. Jeg har et veldig godt inntrykk av ham, sier nordmannen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Halvorsen etter syvendeplass: – Må hjem og trene mer spurt

Tagget med: , , , , ,

Les også disse