GIKK BORT: Raymond Poulidor er død 83 år gammel. Her avbildet med Eddy Merckx. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Sykkelverdenen i sorg etter Poulidors bortgang

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 13.11.19 17:50

Del på    

Merckx, Bardet og barnebarnet Van der Poel hyller den franske legenden.

(procycling.no): Etter mange ukers sykeleie gikk Raymond Poulidor bort onsdag. Den franske sykkellegenden ble 83 år gammel.

Poulidor var kjent som den evige toer, som til tross for hele 14 deltakelser og åtte podieplasser, aldri bar den gule trøyen i Tour de France. Den ydmyke Poulidor debuterte med tredjeplass i sin aller første Tour i 1963, og ble også nummer tre i sin siste deltakelse i 1976.

Poulidor hadde en langstrakt og innholdsrik karriere der han konkurrerte mot storheter som Jacques Anquetil, Felice Gimondi og Eddy Merckx, og vant ritt som Vuelta a España (1964), Paris-Nice (1972, 1973), Milan-San Remo (1961), Flèche Wallonne (1963) og Critérium du Dauphiné (1966, 1969).

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Som Anquetils store rival ble Poulidor hyllet for sin vilje og tapperhet; den folkekjære «Poupou» ble en umåtelig populær og ikonisk figur innenfor fransk samfunnsliv.

– Raymond Poulidor er borte. Hans bragder, panache og vilje vil alltid være gravert i våre minner. «Poupou», den evige gule trøye i franskmennenes hjerter, skriver den franske presidenten Emmanuel Macron på sosiale medier.

Merckx trekker frem franskmannens varme personlighet, når han overfor den belgiske avisen Het Nieuwsblad husker sin avdøde rival.

– Sykkelverdenen har mistet et monument, et ikon. Du kan ikke forestille deg hvor elsket «Poupou» var i Frankrike. I Tour de France så jeg det hvert eneste år. Frankrike elsket sjarmen hans. Jeg har sjeldent kommet over en så sjarmerende person, sier Merckx.

– Mange kaller han «Den evige toer», men glem ikke at han vant store ritt som Milano-Sanremo, Vuelta a España og Fleche Wallonne.

Romain Bardet, den foreløpig siste franskmannen som har stått på podiet i Tour de France, var også ute med en hyllest.

– Han er en skikkelig ikonisk skikkelse, elsket av publikum.

Franskmannen David Lappartient, uttrykte sin kondolanse på vegne av UCI.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det er med stor sorg jeg hørte at sykkellegenden Raymond Poulidor har gått bort. På vegne av UCI vil jeg uttrykke min dypeste medfølelse med Raymonds familie og venner, meldte UCI-presidenten.

Nederlenderen Mathieu van der Poel, årets vinner av Amstel Gold Race og nylig europeisk mester i sykkelkross, er Poulidors barnebarn. På Instagram la Van der Poel ut et bilde av seg selv sammen med sin bestefar og ordene: «Alltid stolt».

 

View this post on Instagram

 

Toujours si fier 💔💫

A post shared by MVDP (@mathieuvanderpoel) on

Mathieus bror, David van der Poel, gjorde det samme og skrev «Min helt og største støttespiller».

Tagget med: ,

Les også disse