GRUNN TIL Å SMILE: Etter en tung start på Polen rundt ble de siste dagene mer hyggelige for Remco Evenepoel og Deceuninck-QuickStep. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Evenepoel vant sitt fjerde strake etapperitt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.08.20 21:01

Del på    

Supertalentet har triumfert i alt han har syklet i 2020.

(procycling.no): Det ble en meget spesiell start på Polen rundt for hele Deceuninck-QuickStep.

På oppløpet i Katowice endte Fabio Jakobsen i gjerdet og skadet seg stygt. Nederlenderne havnet i medisinsk indusert koma. Heldigvis overlevde QuickStep-spurteren.

Remco Evenepoel sørget for at stemningen ble mer lystig på rittets fjerde etappe med soloseier etter fem mil i brudd. Over målstreken dro han opp startnummeret til Jakobsen.

Søndag gikk rittets siste etappe. Det ble nok en jubeldag for det belgiske storlaget.

I den uunngåelige massespurten inne i Krakow var de flestes øyne rettet mot Pascal Ackermann. Men tyskeren til Bora-Hansgrohe klarte ikke å vinne på oppløpet i den polske byen for tredje år på rad.

Davide Ballerini timet spurten perfekt og snek seg opp på hjulet til tyskeren. QuickStep-spurteren spant forbi med 100 meter igjen og vant med god margin. Det var italienerens første seier for laget og deres andre seier på to dager.

Sammenlagt ble det ingen endringer i toppen. Dermed ble lørdagens maktdemonstrasjon fra Remco Evenepoel rittets avgjørende øyeblikk. Den 20 år gamle belgieren trillet trygt i mål, gratulerte lagkompis Ballerini med sin første seier for laget, før han selv kunne feire enda en seier i et etapperitt.

Polen rundt er det fjerde etapperittet Evenepoel sykler i 2020. Han vant Vuelta a San Juan foran Filippo Ganna, Volta ao Algarve foran Max Schachmann og Vuelta a Burgos foran Mikel Landa.

I Polen var det Jakob Fuglsang som sto på plassen bak supertalentet på podiet. Simon Yates tok tredjeplassen. Med alle etappeseirene i år har Evenpoel allerede ni triumfer totalt.

Tobias Foss var eneste nordmann i Polen rundt. Førsteårsproffen syklet jevnt og hang godt med på alle etappene. Det resulterte i en solid 19. plass i sammendraget.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse