Prøv Procycling Pluss idag

EKSTREMT TALENT: Remco Evenepoel fortsetter å imponere gang på gang på gang. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Evenepoel utklasset alle i bratt avslutning

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 30.07.20 16:44

Del på    

Klatrespesialistene klarte ikke følge det belgiske supertalentet.

(procycling.no): Den tredje etappen i Vuelta a Burgos ble enda et steg i karrieren til Remco Evenepoel. Torsdag viste han at han også kan slå flere av de beste klatrerne i verden.

Det var dog en annen mann som var først inn i den brutale finalen som avsluttet torsdagens etappe i Vuelta a Burgos. Roger Adrià fra det lille spanske Kern Pharma-laget var den ensomme rytteren som først startet på Picón Blanco-klatringen.

8,5 kilometer med 8,9 prosent i snitt var prøvelsen som ventet ham. 3:00 hadde 22-åringen å gå på til de store kanonene. Med medvinden i ryggen hadde unggutten en sjanse.

Israel Start-Up Nation åpnet ballet i feltet og sendte av gårde Ben Hermans. Adam Yates (Mitchelton-Scott) lettet på rumpa noen minutter senere og tok opp jakten på belgieren.

Det sørget for at blant annet rittleder Felix Großschartner (Bora-Hansgrohe) og Ivan Ramiro Sosa (Team INEOS) havnet i trøbbel, men omlag 20 mann satt fortsatt med.

Mitchelton-Scott sendte hele laget til fronten da Yates satt seg ned for å fortsette å legge press på rivalene. Jack Haig, Mikel Nieve og Esteban Chaves satt i første rekke med Yates lenger bak.

Alejandro Valverde taklet ikke tempoet og også den spanske mester måtte slippe. Med tre kilometer igjen var det Esteban Chaves sin tur i Mitchelton-laget. Colombianeren dro med seg George Bennett (Jumbo-Visma) og Remco Evenepoe (Deceuninck-QuickStep). Richard Carapaz (Team INEOS) jobbet seg opp, men da økte Chaves tempoet ytterligere.

Favorittenes hardkjør sørget for at sjansen til Adrià var over ved to kilometer igjen.

Nå var det Remco Evenepoel sin tur.

Supertalentet til QuickStep økte frekvensen og spant fra Bennett og Chaves. Duoen begynte å jobbe sammen, men de klarte ikke å hente Evenepoel på den siste kilometeren.

20-åringen tråkket til topps i taktfast tempo og viste at han også kan vinne i lange og bratte bakker mot noen av de beste klatrerne i verden.

Tagget med: , , , ,

Les også disse