SUVEREN: Remco Evenepoel vant med over 40 sekunder i Belgia. Foto: Luc Claessen/Getty Images)

Evenepoel tok sin første proffseier i ensom majestet

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 13.06.19 15:37

Del på    

Supertalentet kjørte fra alt og alle i Belgia rundt.

(procycling.no): Rittets nest yngste rytter klinte til med tolv kilometer igjen til mål i Zottegem. På andre etappe i Belgia rundt var det bare Victor Campenaerts (Lotto Soudal) som fulgte angrepet til supertalent Remco Evenepoel (Deceuninck-QuickStep).

Den kjøresterke belgiske duoen økte raskt til over 20 sekunder til en en mindre forfølgergruppe. Europamesteren på tempo og unike Evenepoel økte videre til 30 sekunder, men syv kilometer fra mål endret dynamikken seg.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Campenaerts veltet rundt en sving, og plutselig var Evenepoel alene. 19-åringen lot seg dog ikke stoppe. Han la seg ned i bukken, og økte ledelsen til 40 sekunder.

Lotto Soudal hadde mistet sin mann i teten, og begynte å taue voldsomt i feltet. Men Evenepoel gjorde slik han ofte gjorde i aldersbestemte klasser og som junior: han kjørte fra alle i ensom majestet.

De var aldri i nærheten av å klarte å kjøre inn den ensomme ulven, som fortsatt hadde 40 sekunder med én kilometer igjen.

Belgieren knyttet neven og skjønte seieren var så godt som sikret. Han cruiset inn til målstreken alene, og 19-åringen tok sin aller første proffseier. Fabio Jakobsen fulgte på andreplass, og sørget for dobbeltseier til Deceuninck-QuickStep.

– Det er en helt utrolig situasjon. Jeg kan ikke tro. Det er noe jeg alltid har drømt om. Da Victor falt så tenkte jeg at jeg bare måtte gå for det. Jeg så han ikke var med lenger, og jobbet hardt for å holde meg foran feltet. Å vinne her er fantastisk, sier Evenepoel i seiersintervjuet vist på Eurosport.

19-åringen leder nå rittet sammenlagt før fredagens 9,2 kilometer lange tempoetappe. Også i sammendraget er Jakobsen nummer to, 51 sekunder bak sin yngre lagkamerat.

– Jeg har et godt utgangspunkt før tempoen i morgen. Det var en tung etappe i dag. Å komme seg i den situasjonen. Jeg trodde det skulle bli en spurt mot Victor, så jeg håper det går bra med han. Jeg ville ikke vinne på den måten, for det skulle blitt en kamp mellom han og meg. Men sånn er det.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse