Prøv Procycling Pluss idag

SUPERTALENT: Remco Evenepoel ble nummer ni i debuten i Vuelta a San Juan. En enda større test venter kommende uke i UAE Tour. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Evenepoel klar for første WorldTour-test

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 23.02.19 14:46

Del på    

– Jeg har lyst til å presse grensene mine, sier unggutten om sammenlagtkampen i UAE Tour.

(procycling.no): Debuten i Vuelta a San Juan gikk strålende, og endte med tredjeplass på tempoetappen og niendeplass i sammendraget. Søndag starter en ny test for Remco Evenepoel: 19-åringens første WorldTour-ritt.

Den nye UAE Tour åpner med en lagtempo, før spurterne får sin første av tre sjanser. Etappe tre og fem blir de virkelige testene for klatreferdighetene til den unge belgieren.

– Det gikk greit i San Juan, men jeg likte virkelig å sykle blant proffene, sier Evenepoel til Sporza.

– Det gikk litt slik som forventet, og jeg er nysjerrig på hvordan jeg kommer til å avslutte mitt første WorldTour-ritt. Jeg har lyst til å teste meg, og se hvor langt jeg kan komme blant alle disse stjernene.

I UAE Tour venter navn som Alejandro Valverde, Tom Dumoulin, Vincenzo Nibali, Primoz Roglic, Richie Porte, Michal Kwiatkowski, Dan Martin, Bauke Mollema og Wilco Keldermann. Og generelt et langt høyere nivå enn det som møtte Evenepoel i San Juan, uten at unggutten tror det vil prege ham i stor grad.

– Det er ikke slik at jeg ikke er nervøs, men jeg har en del sunn nervøsitet. Jeg sykler ikke her mot Janneke og Mieke (belgisk for ubetydelige personer, journ. anm). Nivået her er veldig høyt.

Vil følge hjulene

Evenepoel virker å forstå at han ikke kan regne med å bruke samme taktikk som i juniorklassen. Der var det bare å dundre til fra start, så ville han vinne med ganske god margin de fleste ganger.

Men rittets yngste rytter er klar for å finne nye grenser.

– Jeg har lyst til å presse grensene mine, og holde følge så lenge som mulig. Så håper jeg å reise hjem med en god følelse.

– Jeg har ikke et konkret mål om noen plassering, og er fornøyd så lenge jeg fullfører rittet. Så skal jeg sykle det jeg kan i bakkene og se hvor jeg havner.

Deceuninck-Quick-Step har også med Elia Viviani, som blir lagets kaptein i rittet.

Dries Devenyns og James Knox får muligheter, sammen med Evenepoel, i motbakkene. Mikkel Honoré, Michael Mørkøv og Fabio Sabatini blir bidragsytere rundt det italienske spurtesset.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse