Prøv Procycling Pluss idag

DEN TREDJE SAMMENLAGTSEIEREN: Remco Evenepoel har vunnet Vuelta a San Juan, Vuelta ao Algarve og Vuelta a Burgos i 2020. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Evenepoel kjempet seg til sammenlagtseieren

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 1.08.20 16:13

Del på    

Vant sitt tredje Pro-ritt sammenlagt i 2020.

(procycling.no): Den siste stigningen av Vuelta a Burgos ble første gang Remco Evenepoel virkelig ble testet i Vuelta a Burgos 2020.

Belgieren hadde 18 sekunder til George Bennett (Jumbo-Visma) før etappen og 32 sekunder til Mikel Landa (Bahrain-McLaren).

I den syv kilometer lange bakken som avsluttet rittet opp til Lagunas de Neila var arena for avgjørrelsen av sammenlagtkampen.

Bennett mistet kontakt og røk ned til 7. plass i sammendraget, men Mikel Landa så skarp ut.

Bahrain-kapteinen angrep, men klarte aldri å få den helt store luka på Remco Evenepol. Deceuninck-QuickStep-rytteren fulgte Landa til siste kilometer sammen med Ivan Ramiro Sosa (Team INEOS).

INEOS-talentet var ingen trussel i sammendraget og stakk av med etappeseieren. Det er tredje år på rad at Sosa er først på Burgos-etappen til Lagunas de Neila.

Landa tok andreplassen, men var kun to sekunder foran Evenepoel.

Dermed sikret supertalentet sammenlagtseieren. Vuelta a Burgos er det tredje Pro-rittet QuickStep-gullgutten har vunnet i år. Også Vuelta a San Juan og Volta ao Algarve gikk til 20-åringen.

Andreplassen tok Landa med Joao Almeida, enda et QuickStep-talent, tok tredjeplassen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse