GRUNN TIL Å FEIRE: Remco Evenepoel har hatt en formidabel start på sesongen med fem seirer. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Evenepoel: – Fortsatt ikke i min beste form

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 24.02.20 09:33

Del på    

Skal finne toppen inn mot Giro d’Italia.

(procycling.no): Så langt i 2020-sesongen har ingen proffsyklist vunnet mer enn Remco Evenepoel.

På tolv rittdager har han imponerende tre etappeseirer og to sammenlagttriumfer. Det er tall som nesten minner om måten 20-åringen herjet på under sine juniordager for under to år siden.

Søndag slo han selveste tempoverdensmesteren over ti kilometer i Volta ao Algarve.

– Å slå Rohan Dennis er veldig vanskelig, så det gjør seieren dobbelt så fin. I sammendraget så måtte jeg bare kjøre så raskt som mulig. At jeg også vant etappen er en fin bonus, sier Evenpoel etter triumfen ifølge Cyclingnews.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I en teknisk kupert løype i Lagao var belgieren raskest ved begge mellomtider med 15 sekunder ned til andreplass. Men ved den første passeringen var han hele 21 sekunder foran mannen som i høst slo ham i kampen om VM-gullet på tempo. I mål var Dennis ti sekunder bak.

– Jeg er veldig glad for denne seieren. Jeg visste det kom til å bli 20 kilometer med bånn gass, så jeg startet ganske hardt fordi jeg visste jeg kunne komme til hektene i utforkjøringen og i de kuperte delene. Jeg tok noen sjanser for å få det til.

– Kommunikasjonen med følgebilen var helt perfekt. Jeg kjente hver sving og hvert hull i veien. Og jeg hadde en god dag, konstaterer Deceuninck-QuickStep-rytteren.

Artikkelen fortsetter under bildet!

DRISTIG ANGREP: Remco Evenepoel angrep noen hundre meter før mål på andre etappe i Volta ao Algrave. Max Schachmann startet jakten for sent. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Venter på våreventyr i Italia

Etter sammenlagtseier i både Vuelta a San Juan og Volta ao Algarve kommer to uker uten ritt for fenomenet fra Schepdaal. Tirreno-Adriatico er neste gang 20-åringen skal konkurrere, så følger Brabantse Pijl og de to belgiske Ardenner-klassikerne.

Vårens støre mål er i Italia og blir Evenepoels første Grand Tour.

– Volta ao Algarve er ikke et treukersritt som Giro d’Italia. Det er noe helt annet. Jeg jobber bare mot målene mine nå og håper å være godt forberedt om to måneder. Jeg er fortsatt ikke i min beste form, men jeg har tid til å jobbe mot den. Jeg er fornøyd med hvor jeg er nå.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Nå kommer Tirreno-Adriatico og så får vi se hva sesongen bringer. Jeg tar det steg for steg. Tokyo er fortsatt langt unna, konstaterer Evenepoel som også har OL som et mål.

Men aller først skal han suge litt på Algarve-karamellen.

– Dette var første gang jeg var i Portugal, og det var veldig gøy. Jeg er glad vi fikk kjøre her i godt vær på fine veier. Først så vant vi en etappe med Fabio (Jakobsen) og så vant jeg og tok den gule trøya. Så kontrollerte vi rittet, jeg vant etappen og tok den gule trøya hjem. Det var perfekt.

Tagget med: , , , ,

Les også disse