Prøv Procycling Pluss idag

BLANT FAVORITTENE: Remco Evenepoel har mål om topp fem i VM på onsdag. Foto: Bas Czerwinski/Getty Images

Evenepoel: – Beste formen jeg har hatt i hele år

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 24.09.19 20:04

Del på    

19-åringen debuterer i senior-VM på onsdagens tempo.

(procycling.no): I 1934 i Leipzig ble Karel Kaers tidenes yngste verdensmester på seniornivå hos herrer. Belgieren var 20 år og 76 dager gammel da han slo Learco Guerra og Gustave Danneels på fellesstarten i Østerrike.

Michael Rogers var 23 år og 293 dager gammel da han tok sølv i tempo-VM i 2003. Året etter ble gullvinner David Millar tatt i doping og Rogers ble den nye verdensmesteren. Han er fremdeles den yngste vinneren av et tempo-VM hos seniorherrene.

Remco Evenepoel er fremdeles tenåring når onsdagens verdensmesterskap arrangeres i Yorkshire.

– Det er en rar følelse. I fjor så var jeg med juniorene, men nå er jeg med proffene og det er bare ett år siden. Det gir meg en god følelse på treninger og motiverer meg til å jobbe hardere og hardere, sier supertalentet ifølge Cyclingnews.

Ungguttens siste forberedelser i ritt før VM i Harrogate var i Canada, uten at han gjorde det helt spektakulære. Men formen skal være på plass.

– De canadiske rittene gikk ok. Det var gode forberedelser med intensitet. Så hadde jeg en liten treningsleir i Ardennene som også gikk fint.  Der fant jeg virkelig den gode følelsen og frisk form. Jeg tror jeg er klar og jeg at jeg er i den beste formen jeg har hatt i hele år.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FØLELSESLADD: Remco Evenepoel vant EM-tempoen i Alkmaar kort tid etter at Bjorg Lambrecht døde. Foto: Bas Czerwinski/Getty Images

Karrièrens lengste tempo

I EM i Alkmaar tok 19-åringen sin første seniortittel på internasjonalt nivå da han vant gull foran Kasper Asgreen og Edoardo Affini. Men løypa der var kun 22,4 kilometer lang. Da han vant et suverent VM-gull i juniorklassen i Østerrike 2018 var det 27,7 kilometer tempo som lå bak ham.

Den lengste tempoen i rittsammenheng som Evenepoel har kjørt er fra det belgiske mesterskapet i år. Etter 38,3 kilometer tok QuickStep-rytteren bronse bak Wout van Aert og Yves Lampaert.

Yorkshire-tempoen er hele 54 kilometer lang.

– Det blir den lengste jeg har gjort, og kanskje den lengste jeg noen gang kommer til å gjøre. Jeg har hørt det er litt spesielt å ha en tempo på 54 kilometer, innrømmer Evenepoel.

Artikkelen fortsetter under bildet!

ALLEREDE EN BRAKSESONG: Evenepoel tok sin første WorldTour-seier i Clasica San Sebastian. Foto: David Ramos/Getty Images

Firenze 2013 er med sine 58 kilometer eneste gang en VM-tempo har vært lengre.

– Jeg vil ikke si at jeg er nervøs. Jeg gleder meg til å se hvordan jeg takler den lange distansen.

Ikke den største favoritten

Med regjerende mester Rohan Dennis, bronsemedaljør fra 2018 og timesrekordholder Victor Campenaerts samt Vuelta-vinner Primoz Roglic på startstreken er det langt skarpere motstand som venter i England enn det Evenepoel slo i Alkmaar.

Likevel har enkelte forhåndstips dristet seg til å plassere Evenepoel på toppen av favorittlista. Etter det han har levert i sin første WorldTour-sesong vil

– Mitt mål er å klare topp fem, men om jeg ikke klarer det så blir jeg ikke skuffet. Jeg er fornøyd om jeg får alt ut av beina mine. Sesongen min har allerede vært god, så jeg trenger bare å komme meg på sykkelen og se hva beina mine gir meg.

Om beina, som fyller 20 år den 25. januar, leverer til topp fem så er det neppe mange i sykkelmiljøet som vil bli overrasket.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse