ØNSKER ET HARDT RITT: Tinkoff-leiren håper ikke at Peter Sagan må ta del i et taktisk ritt på søndag. Det ønsker et knalltøft Flandern rundt.  Foto: LUC CLAESSEN (Scanpix/Afp)

ØNSKER ET HARDT RITT: Tinkoff-leiren håper ikke at Peter Sagan må ta del i et taktisk ritt på søndag. Det ønsker et knalltøft Flandern rundt. Foto: LUC CLAESSEN (Scanpix/Afp)

– Et utaktisk ritt best for Sagan

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee
Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 1.04.16 18:26

Del på    

Tinkoff-leiren håper på et tøft De Ronde søndag.

KORTRIJK (procycling.no): Peter Sagan måtte vente 19 rittdager og gjennomlide seks andreplasser før første seier i regnbuestripene ble et faktum i Gent-Wevelgem sist søndag. I nyere tid er det faktisk bare Mark Cavendish (tre dager) og Paolo Bettini (seks dager) som kan vise til bedre statistikk på området, men Sagans veldokumenterte historikk med nestentriumfer ga ventetiden et ekstra preg av endeløshet.

Det forløsende hullet på byllen kom i alle fall i tide. Sagans andre seier i semiklassikeren – hans tredje blant de flamske klassikerne – kom akkurat en uke før Flandern rundt, hvor slovaken er en av de store favorittene til å vinne. Den regjerende verdensmesteren har deltatt i Flandern rundt fem ganger og stått på podiet en gang (2012 – 2.plass).

Søndagens seier var også et tydelig brudd fra de taktiske feilene som sørget for at han tapte for Michal Kwiatkowski (Team Sky) i E3 Harelbeke sist fredag. I Wevelgem disponerte Sagan kreftene bedre enn de to andre Flandern-favorittene i bruddet, Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) og Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo), og avsluttet rittet med en forrykende spurt.

– Sagan er en av favorittene, klart. Han har vært på podiet tidligere og er som regel en av de fremste der. I Wevelgem viste styrke, god form og at han kan gå med de beste, sier Tristan Hoffmann, sportsdirektør i Tinkoff, til procycling.no.

– Han gikk full gass på Kemmelberg og skapte luken som ble avgjørende. Etter det kjørte han også full gass, men uten å bruke opp alle kreftene før spurten. Han disponerte energien sin bra. Ute på de brede veiene kom feltet nærmere og nærmere. Likevel klarte Sagan å avslutte rittet med stil.

Les også: Nordmann står over Flandern rundt

Synlige tegn om Sagans form og kapasitet peker utvilsomt i positiv retning. Tinkoff-rytteren har bekledd finalene i de fleste av klassikerne så langt denne våren. Sagan virker også mer komfortabel med Oude Kwaremont enn tidligere. I E3 Harelbeke forserte han på imponerende vis brosteinsstigningen som er et nøkkelpunkt i Flandern rundt-traseen. Det er imidlertid slovakens strategiske egenskaper Tinkoff-leieren er lettere bekymret over. Hoffmann ser helst at søndagens ritt blir en kamp tuftet på fysisk styrke, og i mindre grad taktisk finesse.

– Jo hardere rittet blir, desto bedre er det for Sagan. For han er det best om vi får et typisk utskillingsritt, slik vi har sett i Flandern de siste gangene. Et veldig taktisk ritt vil nok ikke spille til hans fordel. For oss er han lederen og hele laget er dedikert til å hjelpe han best mulig inn i finalen, sier Hoffmann.

Tinkoffs kollektive styrke er nok også et uromoment for Sagan. Slovaken vil først og fremst sette sin lit til italieneren Oscar Gatto og russeren Pavel Brutt, men Tinkoff kan på ingen måte vise til den samme Pretorianergarden viet til Tom Boonen og Fabian Cancellara.

– Peter er en strålende mester. Han var aldri veldig skuffet etter de andre rittene som ikke endte med seier. Styrken hans er at han klarer å skifte fokus med en gang og se fremover med en gang. Han håndterer de vanskelige øyeblikkene veldig bra og mobiliserer krefter til de rette tidene. Derfor er det flott å jobbe med ham.

procycling.no følger Flandern rundt fra start til mål på søndag!

Tagget med: ,

Les også disse