Prøv Procycling Pluss idag

SLUTTKJØRT: Arnaud Démare var en av mange ryttere som måtte forlate GP Scheldeprijs onsdag. FOTO: Skjermdump via Eurosport Norge

– Jeg var ikke klar over at det kom tog før bommen beveget seg

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.04.18 14:51

Del på    

Grøndahl Jansen kastet ut av ritt etter tog-drama.

(procycling.no): Det ble både dramatisk og parodisk i GP Scheldeprijs etter at et 30-talls ryttere forsøkte å krysse en jernbaneovergang etter at bommen gikk ned ved Krabberijke.

Gruppa ble kort tid senere oppsøkt av rittkomissæren og fikk beskjed om at de var kastet ut av rittet.

Det dreide seg blant annet om toppnavn som Arnaud Démare (FDJ Groupama) og Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo).

Nordmann kastet ut

Også Amund Grøndahl Jansen og lagkompis Timo Roosen (begge to fra LottoNL-Jumbo) fikk beskjed om at rittet var over for hans del.

Også Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo) fikk beskjed om at rittet var over for hans del.

– Det blinket rødt ved en togovergang, men den første gruppa bare kjørte over. Min vifte var like bak, jeg var ikke klar over at det skulle komme tog før bommen beveget seg. Da sto jeg allerede på togskinnene. Jeg regnet med at de kom til å stanse oss (gruppa han satt i), men i stedet disket de oss. Det er vanskelig å få med seg alt som rytter, sier Grøndahl Jansen til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

RESPEKTERTE IKKE JERNBANEBOMMEN: Mens bommen var på vei ned, syklet noen av ryttere over jernbanelinja. Det endte med at hele gruppa ble disket. FOTO: Skjermpdump fra Eurosport Norge

Boasson Hagen og Korsæth sto av

Edvald Boasson Hagen satt i samme gruppe som Grøndahl Jansen da forviklingene ved jernbaneovergangen oppsto. Rudsbygdingen valgte klokelig nok å vente på at toget skulle passere:

– Jeg var en av de få som stoppet for toget, så jeg ble ikke disket men jeg sto av når vi kom inn på rundene, forteller Boasson Hagen til procycling.no.

– Det ble ikke mulig å komme seg opp igjen til feltet når det ble slik. Men jeg hadde som mål å komme igjennom dagen uten krasj, og ha en fin gjennomkjøring. Så det klarte jeg, legger han til.

Truls Korsæth (Astana) hadde alt stått av før hendelsen skjedde, ettersom han ikke følte seg bra.

Les også: Tog hindret feltet i Paris-Roubaix

– Jeg følte meg ikke helt topp, så jeg sto av i langesonen, sier Truls Korsæth til procycling.no.

Astana melder at de nå kun har to ryttere igjen i rittet. Spurteren Riccardo Minali er blant disse. Forhåndsfavoritt Marcel Kittel (Katusha-Alpecin) er fremdeles med i rittet.

Stor gruppe ble disket

Ifølge rittgrafikken satt kun 54 ryttere igjen i hovedfeltet, i etterkant av hendelsen – og ingen av dem var nordmenn.

Det vi vet er at en stor gruppe i bakre del av hovedfeltet ble tatt ut av juryen. De to øvrige norske innslagene i rittet skal også ha stått av. Sondre Holst Enger tidlig, mens Sindre Lunke takket for seg før de sentrumsnære rundene mot slutten av rittet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SLUTTKJØRT: Arnaud Démare var en av mange ryttere som måtte forlate GP Scheldeprijs onsdag. FOTO: Skjermdump via Eurosport Norge

SLUTTKJØRT: Arnaud Démare var en av mange ryttere som måtte forlate GP Scheldeprijs onsdag. FOTO: Skjermdump via Eurosport Norge

GP Scheldeprijs pågår fortsatt.

PS: Under 2015-utgaven av Paris-Roubaix skjedde en liknende situasjon. Den gangen var Démare (nok en gang) og Alexander Kristoff blant rytterne som snek seg over jernbanelinja like før TGV-toget kom i høy hastighet. I etterkant ble ingen ryttere disket, men saken ble et hett diskusjontema høyt opp i det franske jernbaneverket som selvsagt fryktet for folks sikkerhet i liknende hendelser senere.

Tagget med: , , , ,

Les også disse