<b>BOM STOPP:</b> Deler av feltet ble helt tvunget til å stoppe da bommen gikk ned. Flere, deriblant Alexander Kristoff, snek seg forbi mens bommen var på vei ned. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE

BOM STOPP: Deler av feltet ble helt tvunget til å stoppe da bommen gikk ned. Flere, deriblant Alexander Kristoff, snek seg forbi mens bommen var på vei ned. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE

Tog hindret feltet i Paris-Roubaix

Publisert 12.04.15 14:41

Del på    

– En arrangørtabbe.

– En arrangørtabbe.

(Dagbladet): Man trenger flaks for å vinne monumentet Paris-Roubaix.

Det kom svært godt til syne da deler av hovedfeltet ble tvunget til å stoppe på grunn av at en bom gikk ned da feltet passerte en jernbaneovergang.

Flere av rytterne i hovedfeltet, deriblant Alexander Kristoff, snek seg under og forbi bommen mens den var på vei ned.

Oppdatert etter målgang: Ingen av rytterne ble disket.

– Problemet med jernbaneovergangen er at lederbilen burde ha stanset. Det blinker lenge før bommen går ned. Dette er en arrangørtabbe.

– I feltet følger rytterne rytteren foran seg, de er nødt til å konsentrere seg om å følge med for å unngå å velte. Jeg tviler på at det var mange i feltet som oppfattet situasjonen før de var på overgangen, og da var det for sent å stanse, skriver Kristoffs trener Stein Ørn på fanklubbens Facebook-side.

Etter at samtlige ryttere hadde passert togovergangen, bremset den fremste delen av hovedfeltet slik at rytterne som mistet kontakten grunnet togbommen kunne komme opp igjen i hovedfeltet.

– Der trosset Alexander Kristoff bommen. Det kan hende at han blir diskvalifisert, kommenterte Christian Paasche for TV 2.

Grunnen til at det kan føre til diskvalifikasjon, er at togovergangen er en naturlig hindring og en rytterne må følge.

– Det var livsfarlig å kjøre over der da toget kom i 150 kilometer i timen! utbrøt Johan Kaggestad.

En lignende situasjon oppsto tilbake i 2006 da en trio med Leif Hoste, Vladimir Gusev og Peter Van Petegem krysset en jernbaneovergang på rødt lys. De tre ble alle disket.

Tom Boonen ble nummer to som en følge av diskvalifiseringene i 2006. I etterkant sa Boonen at det var en andreplass han ikke var stolt av.

 I årets ritt var det John Degenkolb som viste seg sterkest på velodromen i Roubaix etter at ei liten gruppe gjorde opp om seieren. Det leser du alt om her.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse