NESTEN HALVE LAGET ER NORSKE: Sondre Holst Enger, Sindre Lunke og Kristian Aasvold er alle med i Vuelta a Murcia. Sistnevnte gjør sin proffdebut der. FOTO: Magnus Drivenes, procycling.no

– Enkelte ritt de ønsker at jeg skal gå for å vinne

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 14.02.20 10:05

Del på    

Kristian Aasvold er lovet egne sjanser i sin første proffsesong for Riwal Readynez.

ALTEA (procycling.no): Fredag sykler Kristian Aasvold sitt aller første sykkelritt som proff når de første pedaltråkkene i Vuelta a Murcia frakter feltet de 177 kilometerne fra Los Alcázares til Caravaca de la Cruz.

Det blir langt fra noen lettkjørt dag på to hjul for 24-åringen. Åpningsetappen har knapt en eneste flat kilometer og i feltet som skal forsere alle bakkene i sørøst-Spania finnes navn som Matteo Trentin, Pascal Ackermann, Enric Mas og ikke minst mannen som virkelig er på hjemmebane i Murcia: Alejandro Valverde.

– Jeg har fått matchet meg litt mot gutta her nede, og vet hvordan de har kjørt på dette nivået tidligere. Jeg er ikke skremt, men jeg tror jeg må fortsette å prøve å utvikle meg på andre områder og spesielt punchen. Nivået blir et hakk opp, men samtidig så er jeg ikke så stresset med det. De virker greie på det i laget. De ønsker at jeg skal prestere så fort som mulig, men det er samtidig ikke noe hastverk, sier vordende proffdebutant Kristian Aasvodl til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Sammen med de to norske lagkompisene Sondre Holst Enger og Sindre Lunke har han vært på leir i Altea i noen timer nordøst for Murcia. De skal alle tre i aksjon på fredag. Aasvold trives allerede i sitt nye lag.

– Det er kult. Jeg trives godt i gjengen. Jeg har ikke så mye å sammenligne med, men jeg har hørt mye skrekkhistorier fra neoproffer som har vært i franske lag og opplevd litt av hvert, så sånn sett har det vært veldig bra å komme inn her.

– Det virker som en veldig bra gruppe med bra støtteapparat, så jeg tror det her blir bra.

Les også: Lunke satser tungt mot OL etter hjerteproblemene

Lovet egne sjanser

I konkurranse med garvede WorldTour-lag som Movistar, Astana og Bora-Hansgrohe forventes det neppe store triumfer de to kommende dagene for Riwal Readynez. Men når sjansen byr seg i de litt mindre rittene så håper det danske profflaget at Aasvold kan være blant rytterne som leverer resultater.

– Vi har snakket litt om det, og de har sagt at det er enkelte ritt de ønsker at jeg skal gå for å vinne. Det er snakk om litt mindre ritt, og så er det jo sånn at hvis man ender opp med å sitte i rett sammensetning i større ritt, så får man jo muligheten. Det er klart at med et såpass sterkt lag, og med mange rutinerte som er ganske like ryttertyper som meg, så blir det nok litt hjelperytter i starten. Det synes jeg er veldig greit. Da får jeg lært av dem. Er man den sterkeste, så får man egne muligheter. Vi skal se litt hvordan det blir etter hvert, så får vi prøve å vinne ritt, konstaterer Snåsa-syklisten.

Selv om seier ikke forventes så er det de norske rytterne som Riwal vil lene seg mot i Vuelta a Murcia.

– Jeg tror på at Kristian Aasvold og Sindre Lunke kan kjøre inn topp 20 i sammendraget, sier den danske sportsdirektøren i laget Michael Skelde til Feltet.dk.

Nick van der Lijke er en annen rytter ledelsen hadde forhåpninger til, men nederlenderen tviler på egen form etter en periode med sykdom. De to danskene Rasmus Quaade og Tobias Kongstad er også med på Riwal-laget i Spania sammen med nederlandske Martijn Budding.

Artikkelen fortsetter under bildet!

VINNE DE MINDRE: Niklas Larsen slo Kristian Aasvold i Lillehammer GP. Sistnevnte håper at Riwal-livet vil gi han et ekstra nivå som skal gjøre topplasseringer om til seirer. FOTO: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Fortsetter i Ruta del Sol

Aasvold blir værende i Spania etter Murcia-rittet og fortsetter i Andalucia og Ruta del Sol. Her venter det enda tøffere motstand og enda tøffere løypeprofiler.

– Jeg så litt på etappeprofilen på første etappe i Ruta del Sol, og der er det jo 3700 høydemetere, og tidligere vinnere var ryttere som Valverde og Fuglsang. Det er jo det som er gøy, å prøve seg mot de beste, forteller Riwal-rytteren.

24-åringen merker at det å konkurrere som proff mot enda skarpere motstand har gitt en ekstra giv gjennom vinteren.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Ja, det er jo det, men samtidig er det mye av det samme. Det gir litt ekstra motivasjon, men den motivasjonen i seg selv er ikke nok. Det har vært en veldig bra vinter, og jeg har fått gjort det jeg skulle. Vi har fått ti gode dager med hele laget her, og vi er gira på å komme i gang.

Og selv om resultatene ikke skulle komme i det aller beste selskapet så er det ingen i Riwal som vil bli skuffet.

– Fordelen med å ikke gå rett til WorldTouren, er at jeg får kjørt den ritt på veldig høyt nivå, som igjen kan gjøre meg sterkere til å ta steget i ritt jeg har vært nærme å vinne tidligere, sier Aasvold og sikter til ritt som Sundvolden GP og Lillehammer GP som han har gjort det skarpt i tidligere.

– Det er ingen som forventer at jeg skal vinne en etappe i Ruta del Sol, men å få kjørt de rittene og få matchet seg mot verdens beste, så kommer man jo til å utvikle seg.

Tagget med: , , , ,

Les også disse