SEIERSJUBEL: Froome jublet ivrig da han krysset målstreken. Foto: EPA/JAVIER LIZON

Endelig satt den for Froome

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.08.17 17:47

Del på    

Tok årets første etappeseier i bratt avslutning.

(procycling.no): Den niende etappen i årets Vuelta a España ble avsluttet med den fire kilometer lange klatringen opp Alto de Puig Llorença, med en gjennomsnittlig stigning på 9,1 prosent.

Romain Bardet (AG2R) angrep en rekke ganger oppover stigningen, men ble holdt under kontroll av Chris Froomes hjelper, Mikel Nieve. Inn på den siste kilometeren kom favorittene samlet, og med 500 meter igjen angrep Froome fra front.

Briten fikk umiddelbart en luke, men med 200 meter igjen kom Esteban Chaves opp igjen på hjulet til Froome. På de siste 100 meterne økte Sky-rytteren farten igjen, og da maktet ikke Chaves å følge sammenlagtlederen.

Dermed ble det etappeseier for Froome, en seier som faktisk var første gang denne sesongen han krysset målstreken i et ritt først. Den eneste seieren han hadde fra tidligere i sesongen var sammenlagtseieren i Tour de France.

Froome var tydelig glad for seieren, og jublet ivrig i det han krysset målstreken.

Med etappeseieren økte han også ledelsen sin i sammendraget ytterligere. Froome krysset målstreken fire sekunder foran Chaves, og med fire bonussekunder mer enn kolombianeren, leder han nå med 36 sekunder etter den første uka i det spanske rittet.

Etappe langs «Norskekysten»

En ny etappe med krevende avslutning for rytterne i Vuelta a España. Den niende etappen gikk over 174 kilometer langs den spanske sørøstlige kysten, med avslutning opp Alto de Puig Llorença i Cumbre del Sol. Med ramper på 21 prosent bød den 4 kilometer lange stigningen totalt på en gjennomsnittlig stigningsprosent på 9,1 prosent.

Etappen startet i Orihuela, og snodde seg langs den spanske østkysten. For nordmenn har Costa Blanca blitt et yndet reisemål de siste årene, og etappen gikk forbi velkjente steder som Torrevieja, Santa Pola, Alicante, Benidorm, Altea og Calpe.

Etter gårsdagens nyhet om at Cannondale-Drapac er i sponsortrøbbel var det amerikanske laget åpenbart interesserte i å gjøre inntrykk på dagens etappe. Jonathan Vaughters menn jobbet hardt for at bruddet ikke skulle få gå uten dem, men til slutt lyktes disse rytterne å etablere dagens første brudd: Markel Irizar (Trek-Segafredo), Marc Soler (Movistar), Marco Haller (Katusha-Alpecin), Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo), Tobias Ludvigsson (FDJ), Anthony Turgis (Cofidis), Lluis Mas and Diego Rubio (Caja Rural-Seguros RGA), Conor Dunne (Aqua Blue Sport) og Ricardo Vilela (Manzana Postobon).

Cannondale-Drapac og UAE Team Emirates var imidlertid ikke fornøyde med situasjonen og fortsatte å kjøre i hovedfeltet, for å holde de innenfor rekkevidde.

Avslutningsbakken ble forsert to ganger, hvor de den siste gangen kjørte helt til toppen. Over bakken for første gang kjørte Ludvigsson og Soler fra bruddkameratene sine, og holdt unna inn til foten av bakken for andre gang. Da kom hovedfeltet meget raskt bakfra, og gjorde at kampen om etappeseieren ble utkjempet mellom de beste klatrerne.

Tagget med: , , ,

Les også disse