Prøv Procycling Pluss idag

FORTSETTER: Harald Tiedemann Hansen fortsetter som presidnet for Norges Cykleforbund. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Endelig resultat for Bergen 2017 er ikke klart

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 1.12.17 20:50

Del på    

Harald Tiedemann Hansen rapporterer om foreløpig bestridte krav på 41 millioner kroner etter VM i Bergen.

GARDERMOEN (procycling.no): Etter fredagens styremøte i Norges Cykleforbund ønsket styret og sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen å justere på budsjettallene som ble rapportert av norsk presse. Torsdag hevdet Bergens Tidende at Bergen 2017 AS sitt underskudd var på over 50 millioner.

«Forbundsstyret ser svært alvorlig på den økonomiske situasjonen Bergen 2017 AS har havnet i. Det er viktig for oss å understreke at det forelagte tallet på minus 57 millioner ikke representerer det endelig resultater i selskapet. Vi er orientert om at det er forelagt et krav på 41 millioner kroner som bestrides, hvorav nesten halvparten er fra offentlige myndigheter,» skrive forbundet i en pressemelding.

– Endelig resultat for Bergen 2017 er enda ikke klart. Det vil ta enda en del tid før vi kan sette to streker under det. Det kan endre seg vesentlig fra det som er i dag, men vi har en jobb å gjøre, sier Harald Tiedemann Hansen til procycling.no, like etter at sykkelmøtet var avsluttet.

– Når vet man hvor stort underskuddet blir?

– Det er når revisor er ferdig med gjennomgangen. Det er en kompleks situasjon når du skal gå inn og forhandle om såpass mye. Vi har engasjert en advokat, Jeppe Nordmann, som skal hjelpe oss i den prosessen. Men sykkelforbundet har sagt at vi skal bistå Bergen 2017 med ressurser, slik at vi kan få en hurtigere prosess på dette. Jo fortere jo bedre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I MINUS: Generalsekretær Rune Midthaug tror forbundet kan gå i minus etter VM-oppgjøret. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Cykleforbundet trolig i minus

Når forbundet vil bidra, betyr det at den kapitalen man har opparbeidet seg der forsvinner.

– Den vil bli nedskrevet til null sannsynligvis. Det gjør at antagelig så er vi i minus også. Så vi må jobbe derfra, og jobbe oss opp igjen. Det blir målsetningen fremover. Det må vi jobbe steinhardt for å få til, forteller generalsekretær i Cykleforbundet, Rune Midthaug, overfor procycling.no.

Han understreker at sparsommelighet blir viktig framover.

– Først og fremst må vi se på alt som har med administrative ting å gjøre, sånn at vi kan drive mest mulig effektivt. Det er én ting. Så er det mulig at det er en del prosjekter vi har holdt på med som vi må se på om vi skal fortsette med, eller sette det litt på siden.

Hansen har tillit

Etter at SK Rye gikk ut mot forbundet i et åpent brev, som igjen førte til et ekstraordinært forbundsting. Datoen for sykkelsamlingen ble på fredagens møte satt til 20. januar 2018.

Osloklubben Rye sitt mål er et nytt styre, og ny valgkomité. Presidenten har fremdeles støtte fra resten av komiteen.

– Fra styret har jeg full støtte. Men jeg får også veldig mye støtte fra både regioner og klubber og enkeltmedlemmer rundt om i hele Norge, som sier at jeg må stå på og stå kampen ut. Jeg tror også det er det beste for de kreditorene som er berørt. Jeg har vært med i hele prosessen, så tror jeg at jeg er nødt til å være til stede, forteller Hansen.

Han har ikke vurdert å trekke seg som sykkelpresident etter VM i Bergen.

– Jeg må se på hva som er best for de kreditorene, og for situasjonen nå. Så har jeg jo sagt at jeg ikke kommer til å sitte der som en syvende far i huset. Jeg har vært ti år som president, og på ett eller annet tidspunkt så har jeg jo tenk at jeg skal ikke fortsette her evig. Men jeg er helt avhengig av at vi får et styre som man kan samarbeide med. Jeg har tross alt internasjonale oppgaver, og det vil være trist for norsk sykkelsport om jeg da må tre av i UCI. Om det skal komme mistillit, så ser jeg da at jeg må vurdere de internasjonale rollene jeg har, konkluderer presidenten.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse