FRANSKE LAG DOMINERER: Både Direct Energie og Fortuneo-Samsic (som signerte Warren Barguil i høst) blir invitert til sommerens Tour de France. FOTO: AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ

Eiking og Lunkes nye lag invitert til Tour de France

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 8.01.18 15:31

Del på    

ASO inviterer alle 2017-lagene.

(procycling.no): I år – som i fjor – blir Wanty-Groupe Gobert, Cofidis, Fortuneo-Samsic og Direct Energie å se i Tour de France-feltet.

Lagt sammen med de 18 WorldTour-lagene holder ASO altså hevd med å invitere 22 lag på startstreken. Så kan man jo mene at det er litt kjedelig å invitere de samme lagene, og det største hjertesukket kommer nok fra det nystartede Vital Concept-laget (med Bryan Coquard) og Delko Marseille.

For Norges del er det selvsagt spennende med Wanty-laget. Team-manager Hilaire Van Der Schueren tok sjansen på å signere Odd Christian Eiking foran årets sesong.

Vi vet ennå ikke om han er tiltenkt en plass i det belgiske lagets Tour de France-oppstilling, men vanligvis er det 8 angrepsvillige ryttere som velges ut til treukersrittet.

Cofidis og Direct Energie har også for vane å motta invitasjoner fra ASO, mens Fortuneo-Samsic er det forhenværende Bretagne-baserte lag der både Vegard Stake Laengen og Vegard Breen har prøvd lykken under årenes løp.

I høst hentet laget både Warren Barguil og Sindre Lunke, så det er nok et norsk poeng.

Tidligere i uka uttalte Bryan Coquard at han håpet Vital Concept-laget skulle få sjansen til å vise seg fram i touren, men ASO-sjefene valgte altså å utelate Jérôme Pineaus nye mannskap.

Årets Tour de France er det 104. i rekken og starter i Vendée-regionen den 7. juli. Rittet avsluttes i Paris tre uker senere.

Tagget med: , ,

Les også disse