NYTT LAG: Bryan Coquard har syklet sitt siste ritt for Direct Energie. I 2018 er det Vital Concept som gjelder. / Foto: AFP PHOTO / BELGA / DAVID STOCKMAN / Belgium OUT

Coquard: – Gi oss en sjanse

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 7.01.18 15:57

Del på    

Franskmannen håper på Tour de France-billett i 2018.

(procycling.no): Før Tour de France 2017 annonserte Bryan Coquard at han hadde signert for et nytt lag. Nye Vital Concept ble valgt til fordel for Direct Energie. Det likte lagledelsen dårlig, og resultatet ble en vraket Coquard til hjemlandets Grand Tour.

Franskmannen ønsker ikke å være fraværende i sommerens Tour, men hevder selv at han ikke tenker mye på den mulige wild card-plassen.

– Jeg bryr meg ikke så mye om det. Om organisatorene av Tour de France gir ut invitasjoner før vi får tid til å vise oss fram, så kan de fort angre på det, sier Coquard til AFP.

– Det hadde vært fint om de ventet litt, så de fikk se hva vi kan. Jeg håper vi får tid til det. Jeg vil be dem gi oss en sjanse.

Med 18 WorldTour-lag som er garantert plass, er det fire plasser til lagene fra nest øverste nivå. I 2017 var det tre franske lag som fikk plass. Direct Energie, Fortuneo-Samsic og Cofidis. Wanty-Groupe Gobert var med som eneste ikke-franske prokontinentallag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VIL TILBAKE: Marcel Kittel klarte så vidt å slå Bryan Coquard på fjerde etappe av Tour de France 2016. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier

Kjemper mot Wanty

Mot slutten av desember rapporterte l’Equipe at det nettopp er Wanty-Groupe Gobert som kjemper mot Vital Concept om den siste plassen. Fortuneo-Samsic, som kan skilte med Warren Barguil i år, Nacer Bouhanni sitt Cofidis og Sylvain Chavanel sitt Direct Energie skal alle ligge godt an med tanke på en billett til touren.

Coquard vet at sesongstarten blir i Sharjah Tour i Dubai den 24. januar, før han fortsetter i Europa med Etoile de Besseges. Men etter det blir det usikkert for 25-åringen. Mye vil dog falle på plass i januar, da mange av de større rittene vil offentliggjøre de inviterte lagene.

– Jeg vil sykle Milano-Sanremo, Paris-Nice, Amstel Gold Race, og Tour de France med Vital Concept, ytrer Coquard og kommer med følgende garanti til arrangørene:

– Når vi stiller til start i et ritt, så blir det ikke for å fylle opp feltet, det blir for å vinne.

Lenge siden forrige mulighet

Etter fem sesonger i trygge rammer hos Direct Energie trengte unggutten nye impulser.

– Det er et nytt eventyr som begynner, og en ny utfordring. Alle på laget har syklet sammen i feltet før, så det begynner å gå i hop. Det er fortsatt ting som må gjøres, men vi er allerede en sammensveiset gruppe, konstaterer lagets spurthåp.

– Selvfølgelig har jeg ikke samme tryggheten som jeg hadde tidligere, men jeg er selvsikker. Jeg vil bli en stor spurter, og alt er klart for sesongen. Jeg er veldig, veldig motivert. Jeg var stengt ute i seks måneder, og gleder meg til å spurte. Jeg vil vinne så mange ritt som mulig.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse