VRAKET: Odd Christian Eiking blir ikke med til Tour de France. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

VRAKET: Odd Christian Eiking blir ikke med til Tour de France. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Eiking vraket til touren

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 26.06.18 10:32

Del på    

– Jeg er helt knust.

(procycling.no): Odd Christian Eiking har tidligere uttalt til procycling.no at han «mer eller mindre er klar» for Tour de France, men i dag kom sjokkbeskjeden: han er vraket til Tour de France.

– Jeg ble ikke tatt ut. Jeg er helt knust, sier Eiking til Bergens Tidende.

Askøyværingen signerte med det belgiske prokontinentallaget Wanty-Groupe Gobert foran årets sesong, med bakgrunn i å nettopp få sykle verdens største sykkelritt, og har deltatt i alle høydesamlinger, treningsleire og rekognoseringer av løypen, og han følte seg derfor sikker på å bli tatt ut.

Begrunnelsen han skal ha fått er at laget er usikre på om han vil klare å fullføre alle etappene. Eiking slet en del med sykdom de første månedene av sesongen og måtte stå av Critérium du Dauphiné tidligere denne måneden, med mageproblemer.

– Jeg er uenig i begrunnelsen. De tvilte ikke på min fysiske kapasitet, men mente likevel at det var for risikabelt å ta meg med – i tilfelle jeg plutselig måtte bryte.

Føler seg lurt

I stedet for å sykle Tour de France, blir han nå sendt til Østerrike rundt, som starter 7. juli (samme dag som touren) og går til 14. juli.

23-åringen sier til Bergens Tidende at han føler seg lurt av laget.

(artikkelen fortsetter under)

– Måten dette har skjedd på er det verste. Jeg har vært med på hele oppkjøringen. Støtteapparatet og sportsdirektørene har snakket til meg som om jeg skulle være med. Fortalt hvilke hoteller vi skal bo på og så videre. Så kommer de med den beskjeden elleve dager før start… Det kunne ikke vært kjipere.

Ingen norsk rekord

Mange har snakket om at det denne sesongen kunne bli en ny rekord for antall nordmenn til start i en Tour de France-utgaven. Den tidligere rekorden stammet fra 1991. Da deltok Dag Otto Lauritzen, Atle Kvålsvoll, Olaf Lurvik og Atle Pedersen.

Denne sesongen har man snakket om at Eiking, Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sindre Skjøstad Lunke og Sven Erik Bystrøm kunne sørge for at det blir satt en ny rekord, men per dags dato er det bare tre nordmenn som er sikre en plass i årets Tour.

Både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff er selvskrevne på henholdsvis Dimension Data og UAE Team Emirates, mens Amund Grøndahl Jansen også har fått plass, etter en imponerende sesong.

Sven Erik Bystrøm har vært tiltenkt en plass i UAE Team Emirates, men etter et dårlig Critérium du Dauphiné og med lave jernverdier i blodet, er han nå usikker til rittet.

Den siste man snakket om var Sindre Lunke, som ble hentet til det franske prokontinentallaget Fortuneo-Samsic på lagets kaptein, Warren Barguil, sin anbefaling. procycling.no kunne imidlertid forrige uke avsløre at nordmannen ikke blir med til touren.

Tagget med: , , , ,

Les også disse