KLAR FOR TOUR DE FRANCE: Amund Grøndahl Jansen (24) blir blant LottoNL-Jumbos ryttere i Tour de France. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Bekreftet: Grøndahl Jansen får Tour-debuten

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 17.06.18 15:57

Del på    

LottoNL-Jumbo viser nordmannen tillit i verdens største etapperitt.

(procycling.no): 24 år gamle Amund Grøndahl Jansen blir en av åtte ryttere som sykler årets Tour de France for nederlandske LottoNL-Jumbo. Det offentliggjorde laget selv på sin Twitter-konto søndag.

procycling.no kunne tidligere denne uken fortelle at nesbuen dropper NM til fordel for høydesamling i påvente av Tour de France, men da kunne ikke Grøndahl Jansen bekrefte noe.

– Jeg har hatt juliplanene klare lenge, men om det blir høydeleir eller Tour de France, må laget få offentliggjøre, fortalte han da.

(artikkelen fortsetter under)

Den tidligere Joker Icopal-rytteren har vært en viktig del av spurter Dylan Groenewegens opptrekk denne sesongen og har også hatt fine individuelle prestasjoner, som i brosteinsklassikeren Paris-Roubaix, hvor han ble nummer 16 og beste nordmann.

Grøndahl Jansen har denne uken syklet etapperittet Tour of Slovenia, hvor han blant annet har hjulet Groenewegen til etappeseier og Primoz Roglic til sammenlagtseier.

Nå venter flere dager i mellomhøyden i Slovenia, før han vender tilbake til Norge den 26. juni. Tour de France starter 7. juli i Noirmoutier-en-l’Île.

LottoNL-Jumbo har foreløpig offentliggjort syv av åtte ryttere som utgjør Tour-laget deres. Det er Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Dylan Groenewegen, Paul Martens, Antwan Tolhoek, Primoz Roglic og Grøndahl Jansen, mens det er ventet at Timo Roosen får den siste plassen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse