Prøv Procycling Pluss idag

BRØT VIKTIG RITT: Odd Christian Eiking merket at feberen fortsatt satt i kroppen tidlig på lørdagens Dauphiné-etappe. Foto: Mark Van Hecke/Getty Images

Eiking sto av Dauphiné – tror fortsatt på Tour de France-plass

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 15.06.19 18:28

Del på    

– Vi får håpe de tar til fornuft, sier Eiking om lagledelsen sitt ultimatum.

(procycling.no): Allerede fra start på den knallharde kongeetappen i Critérium du Dauphiné merket Odd Christian Eiking at febersykdommen fortsatt satt i kroppen.

Dagen i forveien fortalte Wanty Gobert-syklisten til procycling.no at beskjeden fra lagledelsen var klar: Fullfør Critérium du Dauphiné om du vil ha plass i Tour de France.

Åtte mil ut på lørdagens etappe var det over for 24-åringen, som sto av det viktige oppladningsrittet som brukes av mange sykkelstorheter før verdens største sykkelritt.

– Kroppen fungerte ikke i dag. Jeg syklet åtte mil, og så kom jeg etter hvert langt bak. Da var jeg såpass langt bak at det ikke var mulig å fullføre, sier Eiking til procycling.no.

(artikkelen fortsetter under bildet)

STO AV PÅ SYVENDE ETAPPE: Odd Christian Eiking fikk beskjed om å presse seg gjennom de siste etappene med feber dersom han skulle med på Tour de France-laget. FOTO:Tim de Waele/Getty Images

– Feberen sitter litt i kroppen. Jeg kunne ikke kjøre ferdig i dag, eller i morgen uansett. Det er ikke vits å fortsette bare for å fortsette.

– Betyr det at Tour de France-plassen ryker nå?

– Vi får se da. Vi får ikke håpe det. Vi får håpe de tar til fornuft.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Eiking har fortsatt ikke pratet med lagledelsen om veien videre etter endt Critérium du Dauphiné. Han tror dog at ultimatumet fra lagledelsen ikke bør bli tatt helt bokstavelig.

– Jeg får håpe de ikke mener det. Jeg tror først og fremst det er at de skal være litt tøffe. Jeg lurer på hvem andre de skal ta med om de ikke tar med meg. Det er ikke så mange andre ryttere de kan ta med som holder nivået.

Eiking reiser hjem fra Frankrike på søndag, og har NM som siste ritt før et mulig Tour de France. Han frykter ikke at feber sykdommen skal hindre toppformen.

– Formen har vært bra nok. Det er bare en uke med litt rolig nå så tror jeg at jeg blir veldig bra igjen.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse