SYK, MEN PRESSES GJENNOM DAUUPHINÉ: Odd Christian Eiking må kjempe seg gjennom de siste etappene med feber dersom han skal med på Tour de France-laget. FOTO:Tim de Waele/Getty Images

– De sier at hvis jeg ikke fullfører, så er jeg ikke med til Touren

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 14.06.19 18:58

Del på    

Febersyk Eiking presses til å fullføre Criterium du Dauphiné.

(procycling.no): Odd Christian Eiking (Wanty-Gobert) har hatt noen tøffe dager på sykkelen i Criterium du Dauphiné.

Askøyværingen har ikke blitt påvirket av det skitne drikkevannet i hjemkommunen, men derimot blitt preget av dårlig vær og hardt kjør på de første etappene av det franske etapperittet. Han har nemlig pådratt seg sykdom og syklet de siste etappene med feber.

– Jeg har blitt litt syk nå og pådratt meg litt forkjølelse og sykdom nå de siste to-tre dagene. Det begynte dagen før tempoen. Jeg sliter litt nå, men jeg håper jeg klarer å fullføre rittet, sier Eiking til procycling.no.

For det er nemlig slik at Eiking fullføre WorldTour-rittet for å komme med på laget til Tour de France. Det sier lagledelsen.

– De sier det at hvis jeg ikke fullfører, så er jeg ikke med. Det er litt kniven på strupen. Da får jeg bare fullføre her, forteller askøyværingen. 

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Eiking om lagledelsen: – Litt old school

Signalene Eiking har fått fra lagledelsen er at han er med blant de åtte som skal sykle Tour de France for det belgiske prokontinentallaget.

– Er det ikke litt dumt å presse deg gjennom det rittet her hvis du er syk, dersom de har planer om å ta deg med til touren? 

– De er litt old school. Jeg må liksom vise at jeg er hard nok til å fullføre, sier 24-åringen.

Dermed er det bare å bite tennene sammen med to knalltøffe etapper igjen av det åtte dager lange rittet.

PRESSET SEG GJENNOM TEMPOEN: Med feber ble tempoen ingen god opplevelse for Odd Christian Eiking. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

– Frøs så mye

De første dagene av Criterium du Dauphiné var i et realt drittvar. Samtidig ble det kjørt knallhardt. Det har nok en innvirkning på sykdommen til Odd Christian Eiking.

– De tre første etappene var jo i drittvær, og det gikk veldig hardt. Immunforsvaret ble nok senket litt. Tredjeetappen gikk i slak nedoverbakke i pøsregn og fem til ti grader, så da frøs jeg så mye, og så har blitt syk. Sånn er det, sier nordmannen. 

–  Nå har jeg syklet to dager med feber, så det blir sikkert en tredje, legger han til.

Det er tøffe dager for Eiking i Frankrike. Tidlig på dagens etappe ble det meldt fra ProCyclingStats.com sin LIVE-feed at Eiking var droppa, og til slutt var han over tjue minutter bak i mål.

– Jeg er ikke noe bedre i dag enn i går. Jeg er blant de første som må slippe hver gang det går oppover, så jeg er jo et stykke fra der jeg skal være. Jeg får håpe det slipper taket.

Formen til Eiking har derimot vært god før avreise til Frankrike. Dermed mener han det er håp om bedre tider i vente fremover.

– Formen har vært god de første to-tre etappene. Før rittet var jeg også i god form, så jeg håper det er forbigående. 

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!