Prøv Procycling Pluss idag

NY SESONG: Og forhåpentligvis flere slike hyggelige stunder, som her etter at Eiking vant en etappe i Tour de Wallonie. FOTO: Hecke/Getty Images

Eiking sesongåpner på Mallorca

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.01.19 21:53

Del på    

Får første rittdag i slutten av januar.

Da procycling.no snakket med Odd Christian Eiking etter at det ble klart at Wanty-Gobert var blant lagene som fikk invitasjon til Tour de France, skrev vi om sesongplanen hans at «det som foreløpig er klart er at sesongdebuten skjer i Grand Prix de Cycliste a Marseillaise og at ferden derfra går videre enten til Etoile de Bessèges eller Valencia».

Mer om programmet skulle han få vite på samling i Benidorm og der fikk han blant annet vite at han ikke sesongåpner i GP Marseillaise, men på Mallorca noen dager tidligere.

Der vil han kjøre det første av de fire éndagsrittene som utgjør Challenge Mallorca.

Normalt sett har det vært et ritt som har endt i en massespurt, men i år er det lagt inn en stigning på fem kilometer à 6,2 prosent opp mot mål. Dermed bør i år være en avslutning for klatrerne og et ritt som passer nordmannen og lagkameraten Guillaume Martin relativt godt.

Som vanlig er det et høyt nivå på startlisten i Mallorca, med navn som Alejandro Valverde, Mikel Landa, Tim Wellens, Bauke Mollema, Fabio Aru og Warren Barguil på oversikten over rytterne som skal delta i løpet av de fire dagene.

Sykler flere ritt med Martin

Etter sesongåpningen i Mallorca, bærer turen videre til den opprinnelige sesongstarten med GP Marseillaise, hvor Eiking tok en meget sterk andreplass i fjor.

Deretter venter de to etapperittene Tour de la Provence og Ruta del Sol i løpet av februar. I begge rittene vil han trolig kjøre med Guillaume Martin, som er lagets klare sammenlagtkaptein. Ett av hovedmålene til laget denne sesongen er å få franskmannen blant de 15 beste i Tour de France, kunne lagleder Hilaire Van der Schueren fortelle til Wielerflits søndag.

Martin selv nevner overfor Ouest France Volta Ciclista Catalunya som et svært viktig ritt. Der fikk Wanty-Gobert invitasjon i forrige uke, et ritt også Eiking har ytret at han ønsker å ha på sesongplanen.

Dermed blir det nok viktig for Eiking å gjøre en god jobb for Martin/vise seg frem i de nevnte rittene, for at han skal få plassen på Tour de France-laget som han ønsker seg etter fjorårets vraking. Eiking selv skriver i en SMS at det vil avhenge på formen hvilken rolle han vil få på laget i rittene med Martin.

PS! I tillegg til Eiking, skal også Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen og Sondre Holst Enger åpne sesongen med ritt på Mallorca. Hvilke og hvor mange av de fire rittene de skal kjøre er ikke klart.

Tagget med: , ,

Les også disse