RØDT: Hvor lenge beholder Odd Christian Eiking den røde ledertrøya i årets Spania rundt? Foto: ASO/Unipublic/Charly Lopez

Eiking overlevde første dag i fjellene

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 28.08.21 21:53

Del på    

Askøyværingen leder fortsatt Spania rundt.

Den 14. etappen i årets Spania rundt avsluttet opp klatringen til Pico Villuercas, 1571 meter over havet.

Det viste seg tidlig at rytterne i bruddet skulle gjøre opp om etappeseieren. Ikke overraskende trakk den rutinerte franskmannen Romain Bardet (Team DSM) det lengste strået, og vant foran Jesus Herrada (Cofidis) og Jay Vine (Alpecin-Fenix).

I hovedfeltet sørget Movistar for høy fart inn i bakken.

Deretter tok Cofidis over ansvaret, anført av lille Remy Rochas og Guillaume Martin.

Før etappen var Guillaume Martin kun 58 sekunder bak Odd Christian Eiking i sammendraget, og franskmannen har proklamert at han ønsker å stjele den røde trøya fra det norske håpet.

Rochas og Martin fikk med seg tre, fire andre ryttere, og fikk en luke på feltet, hvor Jumbo-Visma tok ansvaret for å holde farten oppe.

Det tok imidlertid ikke lang tid før Jumbo Visma skrudde opp farten. Og med relativt sterk motvind ble det vanskelig for Cofidis-rytterne å holde unna.

Eiking bet seg fast på halen av feltet, og i løpet av kort tid hadde hjelperytterne til Primoz Roglic sørget for å tette luken til Martin, som fant seg en plass i feltet ved siden av den røde trøya.

Så angrep Miguel Angel Lopez (Movistar). Primoz Roglic lot han gå, og lente seg på sine hjelpere Steven Kruijswijk og Sepp Kuss. Først på de siste hundre meterne klinket Roglic til, og hentet inn mesteparten av forspranget til Lopez.

Og det var først da Roglic tråkket til at Eiking måtte slippe feltet.

Nordmannen tok sin egen fart på de siste 500 meterne, men hadde full kontroll på trøya.

For ordens skyld kom Eiking i mål kun to plasser bak Martin, og måtte bare slippe franskmannen med fire sekunder.

Det betyr at nordmannen leder sammenlagt med 54 sekunder. Primoz Roglic er nummer tre, ett minutt og 36 sekunder bak,

Søndag venter en ny prøvelse i fjellene, men bakkene er ikke brattere enn at Eiking kan henge med igjen.

Men det er langt til målstreken i Santiago de Compostela, og de virkelig store prøvelsene kommer først på etappe 17 og 18, for ikke å si på den avsluttende tempoetappen

Tagget med: ,

Les også disse